Doğal sivrisinek kovucular!

Yaz mevsiminin kabusu sivrisinekler… Gerek vızıltısı gerekse ısırıkları birçok kişi için kabus etkisi oluyor. Geceleri kulağımızda vız vız sesleri uykumuzun en tatlı yerinde bizi rahatsız ediyor. Camlarımızı rahat açamıyor, birçok ilaçlarla sivrisinekleri evimizden uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Ancak bu doğal yöntemler sayesinde tüm sineklerden kolaylıkla kurtulmanız mümkün. İşte o yöntemler…

9.06.2024 20:16:00

Yayın Tarihi

9.06.2024 20:16:00

Güncelleme Tarihi
1/10

Geceleri kulağımızda vız vız sesleri uykumuzun en tatlı yerinde bizi rahatsız ediyor.

2/10

Camlarımızı rahat açamıyor, birçok ilaçlarla sivrisinekleri evimizden uzaklaştırmaya çalışıyoruz.

3/10

Ancak bu doğal yöntemler sayesinde tüm sineklerden kolaylıkla kurtulmanız mümkün. İşte o yöntemler...

4/10

SİVRİSİNEKLERİ YOK EDEN YÖNTEMLER


Karanfil: Karanfil kokusu, sivrisineklerin en sevmediği bir koku. Yapmanız gereken bir avuç karanfil alıp onları bulunduğunuz alana serpmek veya karanfil yağı kullanarak odanızı bu kokuyla doldurmak.

5/10

Nane yağı: Sivrisineklerin sevmediği bir koku olan nane yağı, doğal bir kovucu olarak işlev görür.

6/10

Limon ve portakal kabukları: Limon veya portakal kabuklarını sivrisineklerin girebileceği yerlere yerleştirmek, onları uzak tutar.

7/10

Lavanta: Lavanta, sivrisineklerin hoşlanmadığı bir kokuya sahiptir. Yatak örtülerine veya odanıza lavanta yağı sürerek sivrisineklerden korunabilirsiniz.

8/10

Çiçek saksıları: Ev ve bahçenizde sivrisineklerin hoşlanmadığı bitkileri (örneğin, sarımsak veya biberiye) yetiştirerek onları uzak tutabilirsiniz.

9/10

Doğal sivrisinek kovucu mumlar: Balmumu veya soya mumlarına karanfil, lavanta veya nane yağı gibi doğal kovucular ekleyerek sivrisineklerden korunabilirsiniz.