5 adımda cildinizi yaza hazırlayın

Yaz geliyor… Kıyafetlerimizi yaz aylarına göre ayarladığımıza göre cildimizi de ayarlamaya ne dersiniz? Yükselen sıcaklık ile cildimiz alarm vermeye başladı. İşte kuru ve sıcak havanın etkisiyle nemini kaybetmeye başlayan cildinizi korumak için en etkili bakım önerileri… Denemeye değer!

4.06.2024 19:04:00

Yayın Tarihi

4.06.2024 19:04:00

Güncelleme Tarihi
1/14

İşte kuru ve sıcak havanın etkisiyle nemini kaybetmeye başlayan cildinizi korumak için en etkili bakım önerileri... Denemeye değer!

4/14

İLK ŞART GÜNEŞ KREMİ


Güneş kremi her mevsim önemli olsa da özellikle yaz aylarında güneşten korunmanın bir numaralı kahramanı şüphesi güneş kremi

5/14

İHMAL ETMEYİN


UVA ve UVB gibi zararlı ışınlara karşı cildinizi korumak için gün içinde belirli aralıklarda güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

6/14

TÜM GÖZENEKLERDE DERİNLEMESİNE TEMİZLİK


Sıcak hava ve güneş ışınları terlemenize sebebiyet verir. Ayrıca cildin yağ tabakası sabumunun gün içinde cilt yüzeyine çıkmasını sağlayacak.

7/14



Gün içinde cildinizdeki kir ve yağdan kurtulmak için günlük cilt bakım rutininizi aksatmayın. Özellikle ve özellikle en önemli adım temizliği asla unutmayın.

9/14

MAKYAJ ÜRÜNLERİ


Yaz aylarında kış aylarına nazaran daha hafif makyajlar tercih ederiz. Bu sebeple makyaj çantamızda suya dayanıklı bir maskara, ince yapılı fondöten ve ıslak bitişli lip balm olması bizi tüm yaz akşamlarına hazırlayacak.

11/14

SAĞLIKLI BRONZLUK GİBİSİ YOK


Hepimiz biraz olsun esmerleşebilmek için şezlong da saatlerce uzananlardanız değil mi? Bronzlaşmayı her ne kadar sevsek de güneşin zararlı etkilerini yok saymamalıyız.

12/14

Peki ya hem bronz görünmek hem de güneşten korunmak mümkün mü? Evet mümkün, cilde sahta bronzluk veren spreyler veyahut toz formunda bronzlaştırıcı pudralar size yardımcı olacak.