Galatasaray'ın olası başkan adayları

Başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin ibra edilmediği Galatasaray seçime gitmeye hazırlanıyor. "Galatasaray'ın yeni başkanı kim olacak?" sorusu cevabını ararken, gündeme tartışma yaratacak isimler de gelmeye başladı. İşte Galatasaray başkanlığı için adı geçen isimler...

25.03.2019 15:47:00

Yayın Tarihi

25.03.2019 15:48:00

Güncelleme Tarihi
1/17

Galatasaray Olağan Genel Kurul'da Mustafa Cengiz ve yönetiminin idari açıdan ibra edilmemesi üzerine sarı kırmızılı camia seçime gitmeye hazırlanıyor.

2/17

Galatasaray'da hafta sonunda yapılan genel kurulda tansiyon yükseldi. Yönetimin idari açıdan ibra edilmemesi üzerine seçim konuşulmaya başlandı.

3/17

Galatasaray tüzüğüne göre, Mustafa Cengiz yönetiminin 30 gün içerisinde seçim yapma zorunluluğu bulunuyor.

4/17

Cengiz ve yönetimi bu seçimde adaylıklarını koyamayacaklar.

5/17

Seçimler öncesi olası adaylar ise şu şekilde:

6/17

DURSUN ÖZBEK

Mustafa Cengiz'den önce başkanlık görevini üstlenen Dursun Özbek'in, yeniden adaylığını koyabileceği konuşuluyor. Özbek, Cengiz'e karşı iki defa seçim kaybetmişti.

7/17

DUYGUN YARSUVAT

4 yıl önce 77 yaşında başkan seçilen Yarsuvat, kulüp tarihinde en yaşlı seçilen başkan olarak tarihe geçmişti. Şampiyon olunan sezonun ardından Yarsuvat, görevi Dursun Özbek'e devretmişti.

8/17

OZAN KORKUT

Geçtiğimiz eylül ayında başkanlığa aday olan Korkut'un, yeniden aday olması gündemde.

9/17

ADNAN POLAT

Daha önce tıpkı Cengiz gibi ibra edilmeyen Adnan Polat'ın da gündemde olduğu belirtildi.

10/17

FARUK SÜREN

Galatasaray'ın efsane başkanı Faruk Süren'in, yeni dönemde de adı Galatasaray başkan adaylığı için anılıyor.

11/17

ADNAN ÖZTÜRK

Daha önce başkanlığa aday olan Öztürk'ün yeniden aday olması bekleniyor.

12/17

ÜNAL AYSAL

Yaptığı transferlerle Galatasaray taraftarının gönlünde taht kuran Aysal'ın, yeni dönemde başkanlık için adı geçse de kendisi buna soğuk bakıyor.

13/17

TURGAY KIRAN

2004-2006 arası başkan vekilliği yapan Kıran, 2015'te başkanlık seçiminde aday olmuştu. Turgay Kıran'ın yeni dönemde de aday olması bekleniyor.

14/17

EŞREF HAMAMCIOĞLU

İnan Kıraç tarafından adı öne çıkarılan ve Galatasaray'da divan başkanlığı da yapan Eşref Hamamcıoğlu'nun adaylığını koyması bekleniyor.

15/17

FATİH TERİM

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, taraftarın gönlünde yatan isim. Ancak tecrübeli teknik adam şimdilik bu göreve sıcak bakmıyor.

16/17

BAHATTİN DEMİRBİLEK

Ayrıca Futbol Arena'nın haberine göre Krasnodar takımının yöneticisi Bahattin Demirbilek de, başkanlığa aday isimlerin arasında.