Türkmen gazı bugün Türkiye'ye geliyor

Yayın Tarihi: 01 Mart 2025 Cumartesi 14:54:00

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2025 Cumartesi 14:54:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye ile Türkmenistan arasında tarihi olarak nitelenen doğal gaz tedarikine ilişkin imzaların atılmasından sonra Türkmen gazı teslimatının bugün başlayacağını ve yıl sonuna kadar gelecek 1,3 milyar metreküplük gazın 1,5 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacağını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkmen gazı teslimatının bugün başlayacağını ve yıl sonuna kadar gelecek 1.3 milyar metreküplük gazın 1.5 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacağını bildirdi.

Bayraktar, Türkiye ile Türkmenistan arasında 1998'de başlayan doğalgaz ticaretine ilişkin görüşmelerin 27 yıl sonra neticeye ulaştığını söyleyerek "20 yıldan sonra ilk kez boru gazıyla kendi sınırları olmayan bir ülkeden gaz tedariki yapmış olacak. Ayrıca Türkmenistan ile olan bu anlaşmayı 5 yıla uzatacağız" dedi.