THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, yeni havalimanını inceledi

Yayın Tarihi: 08 Şubat 2018 Perşembe 15:31:00

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018 Perşembe 16:23:00

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile bazı yöneticiler, yapımı hızla devam eden İstanbul Yeni Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.

İstanbul’a yapılan yeni havalimanının inşaat çalışmaları devam ederken, yeni havalimanına taşınma süreci de şimdiden planlanmaya başlandı. Türk Hava Yolları, dünyada örneği olmayan büyüklükte bir taşınma yaşanacağını belirtmişti.

Yüzde 78'i tamamlanan 3'üncü Havalimanı inşaatı havadan görüntülendi

YERİNDE İNCELEDİLER

Bugün Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ve ekibi, Türk sivil havacılığının önünü açacak olan İstanbul'un yeni havalimanını incelemek üzere bölgeye gitti.

Yüzde 78'i tamamlanan 3. havalimanı havadan böyle görüntülendi - VİDEO

İlk etabının 29 Ekim'de açılacağı belirtilen Üçüncü Havalimanı'nın yüzde 78'i tamamlanmış durumda. Havalimanı tamamlandığında 200 milyonu aşan yıllık yolcu kapasitesine sahip olması bekleniyor.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, şirketin üst düzey  yöneticileri, Türkiye'nin sivil havacılık dünyasında dengeleri değiştirecek  projesi olan havalimanı inşaatında çeşitli incelemeler yaptı.

Aycı'nın yanı sıra genel müdür yardımcıları Ahmet Olmuştur ve  Abdulkerim Çay ile THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün katıldığı incelemelere, İGA  Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu ile Cengiz Holding  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz de eşlik etti.




29 Ekim'de hizmete açılacak ve THY'nin yeni yuvası olacak havalimanında bayrak taşıyıcının yolcularını ağırlayacağı noktaları ve özel yolcu  salonlarının yer alacağı alanları inceleyen Aycı ve beraberindekiler, daha sonra  Akçayoğlu ve Cengiz ile fikir alışverişinde bulundu.