0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Mart 2022 Perşembe 14:00:00 - Güncelleme:17 Mart 2022 Perşembe 14:17:00

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası son dakika faiz kararını kararını açıkladı. Buna göre TCMB'nin, bugün gerçekleştirdiği toplantı sonrası yüzde 14'lük politika faizi değişmedi. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Buna göre TCMB, beklendiği gibi yüzde 14 olan politika faizinde yine değişikliğe gitmedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 14'te sabit tuttu.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama:

"Çatışmaya dönüşen jeopolitik riskler ve salgında varyantlar, iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tutmakta, belirsizliklerin artmasına yol açmaktadır."

"Büyümenin kompozisyonunda sürdürülebilir bileşenlerin payı artarken, cari işlemler dengesinde enerji fiyatlarından kaynaklanan riskler yakından takip edilmektedir."

"Kredilerin büyüme hızı ve erişilen finansman kaynaklarının amacına uygun şekilde iktisadi faaliyetle buluşması, finansal istikrar açısından önemli bir rol oynayacaktır."

Etiketler : Merkez Bankası faiz PPK toplantısı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX