0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Şubat 2021 Perşembe 12:40:00 - Güncelleme:18 Şubat 2021 Perşembe 12:40:00

IMF'den Türkiye açıklaması: Politika değişikliği enflasyonu da düşürecek

IMF Türkiye Masası Şefi Donal McGettigan, "Kredibilitenin iyileşmesini sağlayan politika değişikliği enflasyonu da kademeli olarak düşürecektir." açıklamasında bulundu.

IMF Türkiye Masası Şefi Donal McGettigan, son dakika Türkiye açıklamasında bulundu. McGettigan, sürdürülebilir bir para politikasının yatırımcılara güven sağlayacağını belirterek, "Kredibilitenin iyileşmesini sağlayan politika değişikliği enflasyonu da kademeli olarak düşürecektir. Sıkı ve sürdürülebilir para politikası uygulaması, Türkiye ve yurt dışındaki yatırımcıların güveni için hayati önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

IMF Türkiye Kıdemli Daimi Temsilcisi Ben Kelmanson ise, "Türkiye'de 2022'den itibaren büyümenin yüzde 3,5 civarındaki potansiyeline geri dönmesini tahmin ediyoruz. Mali sektöre, finansa, iş gücü piyasası ve şirketler kesimine yönelik hedef odaklı yapısal reformlar salgının olası uzun vadeli etkilerini hafifletmeye yardımcı olacaktır." ifadelerini kaydetti.

Etiketler : IMF Türkiye Masası Şefi IMF Donal McGettigan Türkiye
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX