EYT ve asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin HAK-İŞ ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Vedat Bilgin, 2023 asgari ücretle ilgili 'Enflasyonu göz önünde bulundurarak değerlendireceğiz' dedi. Öte yandan EYT ile ilgili açıklamada da bulunan Bilgin, 'Çözüm aşamasına geldik' ifadelerini kullandı.
İşte Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları:
Tüm işverenleri zorunlu olarak protokole uymak zorunda olduklarının altını çizmek isterim. Biz kamu işveren sendikasına bağlı değil, o protokol bizi bağlamaz düşüncesi saçma sapan bir düşüncedir. Bizim paydaşlarımızın bir uzlaşmayla vardığı çerçeve anlaşmasıdır.
Önümüzdeki Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun tahribatını değerlendirerek kararımızı açıklayacağız. 3600 düzenlemesiyle yaklaşık 6 milyon çalışanın hayatlarını düzenleyecek ciddi bir reforma imza attık.
EYT sorunu emeklilikle ilgili bir sorun, yaşla ilgili bir problemdi. Emeklilik yaşının yükseltilmesiyle ilgili problemdi, çözüm aşamasına geldik. Onunla ilgili dosyayı tamamladığımızda kamuoyuyla paylaşacağız.
- Borsadan tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışı
- Doğal gazla çalışan cihazların güvenli kullanımı doğru kurulum ve bakımla mümkün
- Bakan Işıkhan'dan asgari ücret mesajı... Yıl sonunu işaret etti
- Türkiye'de genişbant internet abone sayısı 93,1 milyona ulaştı
- Bakan Yumaklı: Çiftçilerimizin hesaplarına bugün aktarıyoruz
- Üçlü Danışma Kurulu 5 yıl aradan sonra toplanacak