0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Mayıs 2020 Pazartesi 21:57:00 - Güncelleme:11 Mayıs 2020 Pazartesi 22:23:00

Üniversitelerde sınavlar nasıl yapılacak! YÖK'ten açıklama

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK); "Üniversitelerde sınavlar, dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yapılacak" açıklaması yapıldı.

YÖK'ten yapılan açıklamada, "Üniversitelerde dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavlar, yüz yüze gerçekleştirilmeyecek. Üniversitelerde sınavlar, dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yapılacak" denildi.

ÜNİVERSİTELERDE SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurulu'ndan sınavların nasıl yapılacağına ilişkin açıklamada bulunuldu.YÖK, üniversitelerde dönem sonu sınavları ile bu döneme ilişkin sınavların yüz yüze yapılmayacağını duyurdu. Sınavların dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yapılacağı belirtildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, üniversitelere korona virüs tedbirleri konulu yazı gönderdi.

Söz konusu yazıda, "Sınavların yüz yüze gerçekleştirilmemesine, dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemlerin uygulanmasına karar verilmiştir" denildi.

Bu yazıya göre, 2019-2020 eğitim yılı örgün eğitim yapılmadan tamamlanacak. Üniversitelerin, daha önceki uygulamalara paralel olarak, dönem sonu sınavları veya eğitim yılına ait diğer sınavları da uzaktan eğitim yoluyla online ortamda yapması gerektiği kaydedildi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX