0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Temmuz 2019 Perşembe 09:07:00 - Güncelleme:18 Temmuz 2019 Perşembe 16:10:00

Sözel bölüm taban tavan puanları belli oldu mu? Sözel bölümler kaç puanla alıyor?

Gece açıklanan YKS sonuçlarının ardından gözler tercihlere çevrildi. Hangi puanla YKS tercihi yapılacak? Sözel bölüm taban puanları belli oldu mu? Sözel bölümler kaç puanla alıyor? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. Sözel bölüm öğrencileri Sözel bölüm taban puanları belli oldu mu? Sözel bölümler kaç puanla alıyor? sorularının yanıtlarını araştırmaya başladılar. YKS 2019 tercihleri 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilecekler. YKS tercihleri hakkında tüm detaylar haberimizin içerisinde yer alıyor...

YKS sonuçları  17 Temmuz 2019 gece yarısı saat 01:20'de açıklandı. Büyük bir heyecanla beklenen YKS sonuçlarının ardından şimdi de tercih heyecanı başladı. 2019-TYT puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak bu kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacaklar. Adaylar, 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler. 2019 YKS tercihlerine dair tüm merak edilenleri sizler için araştırdık. İşte tüm detaylar... 

SÖZEL BÖLÜM TABAN PUANLARI BELLİ OLDU MU? 

2019 YKS PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ 

SÖZEL BÖLÜMLER KAÇ PUANLA ALIYOR?

2019 YKS KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ 

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

LİSANS PUANLARI VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNLİSANS PUANLARI VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX