0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Eylül 2019 Cuma 09:30:00 - Güncelleme:20 Eylül 2019 Cuma 09:31:00

YKS ek tercih sonuçları belli oldu! YKS ek tercih sonuçları sorgulama sayfası

YKS ek tercih sonuçları belli oldu. Aygün dün sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı tweet ile YKS ek tercih sonuçlarını gün içerisinde paylaşmayı planladıklarını bildirmişti. 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2019-2020 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanarak dün adayların erişimine açıldı. Ek yerleştirme sonuçlarına, 19 Eylül 2019 tarihinde saat 14.45'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişim sağlanabiliyor..

YKS ek tercih sonuçları belli oldu. 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2019-2020 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanarak erişime açıldı. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını, 19 Eylül 2019 tarihinde saat 14.45'ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile görüntüleyebilecek.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, Üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

ÖSYM Başkanı attığı tweet ile sonuçların bugün açıklanacağını duyurmuştu.

YKS EK TERCİH SONUÇ SAYFASI
 

EK YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ ATILAN TWETLER

Mortiyo : Uykum var ama uyuyamıyorum da... #ektercih #EkTercihlerAcıklansın

Sevilay Seymen : Bence 18'inde kesin açıklanır . Sizce? #ektercih #EkTercihlerAcıklansın

Kerevizlipasta : #ektercih Bak gözünü sevdiğim @halis_aygun bugün dersim 1 de bitiyor çıktığımda açıklanmış olarak göreyim şu garibanı sevdir nolursunnnnnnnnnnn
#EkTercihlerAcıklansın

Resul Akıncı : Yks ek tercih sonuçlarının açıklanmasını merakla ve bekleyen  üniversite öğrenci adayları Zannım ve kanaatimce yarın öğle veya akşam  saatlerinde  sonuçlar muhtemelen açıklanacaktır. Umarım sonuç tahmin ettiğim vakitte paylaşılır.#Yksektercih #EkTercihlerAcıklansın
#ektercih

Mecruh : Yine şafak operasyonu gibi gecenin yarısında açıklarsınız diye bekliyorum #EkTercihlerAcıklansın

Kutluay: ARKADAŞLAR 12de AÇIKLANACAK DİYOLAR DOĞRU MU? #ektercih #ektercih2019 #EkTercihlerAcıklansın #ösym

İlaydaa: Bülbülün güle ihtiyaç duyduğu gibi benim de sonuçların açıklanmasına ihtiyacım varr #ektercih 
#ektercih2019 
#EkTercihlerAcıklansın

YKS EK TERCİH KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

EK tercih sonuçlarına göre, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILIYOR?

Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, ilgili yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Tablo 6A ve 6B ortaöğretimdeki alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen lisans programlarını; Tablo 6C ise mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanları ile yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir. Adayların ek puanlarıyla yerleştirilecekleri yükseköğretim programları öğrenebilmeleri için Tablo 6A, 6B.1 ve 6C’de kendi alanlarını bulmaları ve bu alanların altındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gerekmektedir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX