0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Şubat 2021 Pazartesi 20:42:00 - Güncelleme:01 Şubat 2021 Pazartesi 21:01:00

Okullar yüz yüze eğitime açılacak mı? İlk açıklama geldi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süredir online sistem olarak eğitimler sürerken, geçtiğimiz günlerde tatile giren öğrenciler yeni dönemde okulların yüz yüze açılıp açılmayacağını merak ediyordu. Konuya ilişkin Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. Gözler, Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan: "Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar yürütülecek." açıklamasında bulundu.  Okullarda yüz yüze Eğitime kademeli olarak geçilecek, köy okulları 15 Şubat'ta 8. ve 12. Sınıflar ise 1 Mart'ta açılacak.

Başkan Erdoğan; "Okulların açıldığı köylerde vaka artışı yaşanması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilebilecek" ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'ın okulların yüz yüze eğitime açılmasına yönelik yaptığı açıklama sonrası gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi.

15 Şubat'ta köy okulların açılmasını kararlaştırdık. Olağan bir artış söz konusu olursa eğitime yeniden ara verilecektir. Özellikle söyleyeyim. 8 ve 12 sınıflar ile ilkokul ve özel okulların eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren hazırlıklara başlanacak. Vaka sayısının düşüşüne göre esnaflara yönelik kısıtlamalar için gerekli takvimin başlatılmasını hazırlıyoruz..

BAKAN SELÇUK'TAN YÜZ YÜZE EĞİTİM İLE İLGİLİ AÇIKLAMA!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "'Okulumu çok özledim' diyen kuzularıma artık 'çok haklısın' demek istemiyorum. Onların eğitim hakkını layıkıyla teslim etmek istiyorum. Her bir vatandaşımızın temizlik, maske ve mesafede göstereceği hassasiyetin ölçüsü okullarımızın açılış takvimine yansıyacak, emin olun" ifadelerini kullandı.

Etiketler : başkan erdoğan okullar yüz yüze meb
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX