0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Temmuz 2019 Pazartesi 09:02:00 - Güncelleme:15 Temmuz 2019 Pazartesi 09:05:00

2019 KPSS soruları zor muydu kolay mıydı? KPSS sınav yorumları

2019 KPSS soruları zor muydu kolay mıydı? KPSS sınav yorumları tüm KPSS adayları tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Binlerce aday dün KPSS için ter döküyor. 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı dün çoklu oturumlar halinde gerçekleştirildi. Sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 644 bin 557 aday, Eğitim Bilimleri oturumuna ise 376 bin 709 adayın katılacağı açıklandı. Sınavın sabah oturumu olan Genel Yetenek ve Genel Kültür saat 10.15’te başladı. Eğitim Bilimleri oturumu ise saat 14.45’te başladıve adayların 14.30’dan sonra sınav binalarına girişine izin verilmedi. KPSS soruları hakkında internet araştırmaları şimdiden yapılmaya başlandı. İşte KPSS'ye dair tüm detaylar...

2019 KPSS soruları zor muydu kolay mıydı? sorusu gündemin en trend başlıkları arasında yer alıyor. KPSS 2019 sınav yorumları da merak edilmeye başlandı. 2019-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavı için tüm adaylar dün ter döktü. Çoklu oturumlar halinde gerçekleştilen KPSS heyecanı bugün sona erecek. Sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 644 bin 557 aday, Eğitim Bilimleri oturumuna ise 376 bin 709 aday katıldı. ÖSYM takvimine göre 29 Ağustos'ta açıklanacak sınav sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak. KPSS'ye dair tüm merak edilenleri sizler için araştırdık... 

KPSS SORULARI ZOR MUYDU KOLAY MIYDI? 

2019 KPSS SORU YORUMLARI
@BurkaGeylani
#kpss2019 Zamanı yetiştirebilen ağır bordo berelidir.

@gulecank
Çatalhöyük sorusunda Konya da yaşamanın ilk defa faydasını gördüm #kpss2019

@BattalGazi1945
İlber Hoca  gelse tarih sorularını yapamazdı #kpss2019

@siyasiyabend2

İçli dize koymayın şu sınava dedik 
"Desem ki" şiirini koymuşlar. Gitti yarım saat :/
#kpss2019

@VErtugral

SONUÇLAR 29 AĞUSTOS'TA
ÖSYM takvimine göre 29 Ağustos'ta açıklanacak sınav sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak. Bu süre içinde yeni sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli sayılacak.

SINAVIN GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?
Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için adayın;
 Sınava, atandığı salonda girmesi,
Sınav süresi başlamadan önce Sınava Giriş Belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,

Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,

Cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdının ilgili alanına işaretlemiş olması,

Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,

Soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,

Sınav sorularını, sınavın cevaplama süresi başlatıldıktan sonra okumaya başlaması,

Sınav süresi bittikten sonra soruları okumaması ve cevap kâğıdında işaretlemeye devam etmemesi,

Sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,

Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması  ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir. 

Belgeleri eksik veya geçersiz olduğu hâlde salon görevlileri tarafından yanlışlıkla sınava alınan veya sınav kurallarına uymadıkları hâlde sınav düzenini bozmamak için salondan çıkarılmayarak sınava devam ettirilen adayların sınavları, sınav tutanakları ve kamera kayıtları incelenerek geçersiz sayılır. Sınav tutanaklarında herhangi bir kayıt veya tespit olmaması, kamera kayıtlarının incelenmesi neticesi tespit edilen kural dışı davranışlar sebebiyle adayın sınavının geçersiz sayılmasına engel teşkil etmez. Sınav görevlilerinin kusur veya ihmali söz konusu olduğunda kamera kayıtları esas alınır. 

Sınav günü sınavın yapıldığı bina ve salonlarda görev yapan sınav görevlilerinin adaylara, aday yakınlarına ya da başka üçüncü şahıslara herhangi bir tutanak veya rapor verme sorumluluğu yoktur.

Sınav kurallarına uymayan adaylara 6114 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında işlem yapılır. 

DEĞERLENDİRME NASIL OLACAK?
Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır. 

MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS/1 (İlkbahar Dönemi)/e-YDS sonuçları kullanılacaktır. 

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS/1 (İlkbahar Dönemi)/e-YDS sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanacak adayların, YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX