0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ağustos 2019 Perşembe 08:59:00 - Güncelleme:23 Ağustos 2019 Cuma 11:26:00

ORGM MEB BİLSEM sonuç sayfası erişme açıldı!

BİLSEM sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtı binlerce öğrenci ve velileri tarafından araştırılıyor. ORGM MEB BİLSEM sonuç sayfası ile ilgili yapılan internet aramaları arttı. Bugünün en çok merak edilen konuları arasında yer alan BİLSEM sonuçları bugün belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından BİLSEM sonuç sayfasını az önce erişime açtı.

BİLSEM sonuçları açıklandı. ORGM MEB BİLSEM sonuç sayfası ile ilgili yapılan aramalar yoğunlaştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından BİLSEM sonuçları hakkında yapılan duyuruya göre sonuçlar az önce erişime açıldı. Öğrenciler ve velileri ORGM MEB BİLSEM sonuç sayfasının erişime açılması ile sorgulama yaparak sınav sonuçlarını görebilecek. 22 Nisan tarihinde başlayan mülakatlar 12 Temmuz tarihinde sona erdi. BİLSEM'de bu yıl 134 bin 701 öğrenci değerlendirmeye alındı. Bakanlığın verilerine göre, bu yıl grup tarama sürecinin ardından yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınan öğrenci sayısında 3 katın üzerinde artış oldu. ORGM MEB BİLSEM sonuç sayfasına haberimiz üzerinden erişim sağlanabiliyor.

ORGM MEB BİLSEM SONUÇ SAYFASI
 

MEB'İN BİLSEM AÇIKLAMASI

Genel zihinsel yetenek alanında 130 puan ve üzeri alan öğrencilerimiz bilim ve sanat merkezlerimize kayıt hakkı kazanmıştır.

Resim yetenek alanında 90 ve üzeri puan alan öğrencilerimiz bilim ve sanat merkezlerimize kayıt hakkı kazanmıştır.

Müzik yetenek alanında 70 ve üzeri puan alan öğrencilerimiz bilim ve sanat merkezlerimize kayıt hakkı kazanmıştır.

2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerinde eğitim görmeye hak kazanan öğrenicilerimizin 26 Ağustos-13 Eylül 2019 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

 

BİLSEM SONUÇLARI NEREDEN SORGULANIR?

BİLSEM sonuçları https://www.meb.gov.tr/ ve orgm.meb.gov.tr siteleri üzerinden erişime açılacak.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX