Usame Bin Ladin'in oğlu işadamı Ömer bin Ladin Mısır'a alınmadı

Yayın Tarihi: 17 Aralık 2016 Cumartesi 17:43:00

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016 Cumartesi 17:45:00

El Kaide'nin kurucularından Usame bin Ladin'in oğlu Ömer bin Ladin, 'girişi yasaklananlar listesi'nde olduğu gerekçesiyle Mısır'a alınmadı

 

Mısır yönetiminin, El-Kaide'nin kurucularından Usame bin Ladin'in oğlu Suudi Arabistanlı iş adamı Ömer bin Ladin'in ülkeye girişine izin vermediği bildirildi.

 

 

Uluslararası Kahire Havalimanı'ndaki emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün gece geç saatlerde Mısır Havayolları'na ait bir uçakla Katar'ın başkenti Doha'dan Kahire'ye gelen Ömer'in, "girişi yasaklananlar listesinde olduğu" gerekçesiyle ülkeye alınmadığı belirtildi.

 

 

Çeşitli uluslararası kuruluşlar ve ülkeler tarafından terör örgütü olarak tanımlanan El-Kaide'nin kurucularından biri ve lideri olan Usame bin Ladin, 2 Mayıs 2011'de, Pakistan'da Amerikan özel birliklerince yapılan baskın sonucunda öldürülmüştü.