0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Temmuz 2021 Pazartesi 15:06:00 - Güncelleme:26 Temmuz 2021 Pazartesi 15:16:00

Türkiye, mavi bültenle aranan DEAŞ mensubu kadını Yeni Zelanda'ya iade edecek

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, arananlar listesinde mavi kategoride yer alan DEAŞ'lı kadın vatandaşının ve iki çocuğunun Türkiye tarafından iade talebini kabul etti.

Aile bu yılın başında Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışırken yakalanarak gözaltına alınmıştı. Türkiye, ailenin Yeni Zelanda'ya iade edilmesini talep etmişti.

Başbakan Ardern, Wellington'da kabine toplantısında yaptığı açıklamada, "Yeni Zelanda bu kararı kolay almadı. Çocukların da dahil olduğu bu durumun detaylarını ve uluslararası sorumluluğumuzu göz önünde bulundurduk" dedi.

Ailesi, 6 yaşındayken Avustralya'ya taşınan ve 2014'te Avustralya pasaportuyla Suriye'ye giden kadınının Yeni Zelanda ve Avustralya vatandaşlığı vardı. Ancak Avustralya hükümeti kadının vatandaşlığını iptal etmiş ve Yeni Zelanda'nın çağrılarına rağmen kararını geri almayı reddetmişti.

26 yaşındaki DEAŞ'lı kadının arananlar listesinde mavi kategoride yer aldığı öğrenildi.

Etiketler : Suriye Türkiye Başbakan Ardern Yeni Zelanda
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX