0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Ekim 2022 Cuma 00:47:00 - Güncelleme:14 Ekim 2022 Cuma 00:47:00

Türkiye, Filistinli grupların uzlaşmasından memnun

Kaynak: AA

ABONE OL

Dışişleri Bakanlığı, 12-13 Ekim'de Filistinli gruplar arasında gerçekleştirilen yasal uzlaşı konferansının olumlu duyulmasından memnuniyet duyulduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığında konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Cezayir'in himayesinde, 12-13 Ekim'de Filistinli gruplar arasında gerçekleştirilen ulusal uzlaşı konferansının olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyulduğu belirtilerek Türkiye'nin de her zaman destek verdiği Filistinlilerarası uzlaşı sürecine Cezayir'in katkılarının takdirle karşılandığı ifade edildi.

Açıklamada, konferansın sonunda kabul edilen bildirinin, Filistinli gruplar arasında nihai birliğin sağlanması için uygun bir zemin teşkil ettiğinin değerlendirildiği; başta seçimlerin düzenlenmesi olmak üzere, bildiride kayıtlı adımların hayata geçirilmesinin temenni edildiği vurgulandı.

14 FİLİSTİNLİ GRUBUN TEMSİLCİLERİ TARAFINDAN İMZALAR ATILDI

Cezayir'de bir araya gelen Filistinli gruplar, bugün üzerinde uzlaştıkları "Cezayir Bildirisi"ni törenle imzalamıştı.

Başkent Cezayir'in batısındaki Kongre Sarayı'nda düzenlenen törene 14 Filistinli grubun temsilcisi ile Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun katılmıştı.

Hamas lideri İsmail Heniyye başta olmak üzere 14 Filistinli grubun temsilcileri teker teker sahneye çıkarak, üzerinde anlaşmaya varılan Cezayir Bildirisi'nin metnine imza atmıştı.

Cezayir'de bir araya gelen Filistinli gruplar gündüz saatlerinde üç gün süren toplantılar sonunda uzlaşı anlaşmasını imzalamıştı.

Filistin'deki siyasi bölünmenin sona erdirilmesi için imzalanan Cezayir Bildirisi'nde, işgale karşı direnişin temeli olarak ulusal birliğin önemi vurgulanmıştı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX