0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Eylül 2018 Pazartesi 14:52:00 - Güncelleme:24 Eylül 2018 Pazartesi 15:05:00

Terör örgütü PKK'dan vahşet: Rakka'da köy basıp 7 masum canı katlettiler

Terör örgütü PKK/YPG Suriye'de işgal ettiği Rakka ilinde örgütün zorla silah altına alma kararına karşı çıkan El-Hatuniyye köyüne baskın yaparak Arap kökenli 7 sivili öldürdü.

Terör örgütü PKK/YPG Suriye'de işgal ettiği bölgelerde halka baskısını artırırken, gençleri de zorla silah altına almaya devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, PKK/YPG işgal ettiği Rakka ilinin batısındaki El-Hatuniyye köyündeki gençleri zorla silah altına almak için bölgeye geçen hafta devriyeler gönderdi.

TAKVİYE TERÖRİST GÖNDERİP 7 SİVİLİ ÖLDÜRDÜLER

Örgütün köydeki gençleri alıkoymaya başlamasının ardından PKK/YPG'li teröristler ile köylüler arasında 3 gün önce gece saatlerinde gerginlik yaşandı. Köylüler, örgütün köydeki binasına saldırarak 3 aracı ateşe verdi. 

Olayın büyümesinin ardından köye takviye terörist göndererek baskın yapan PKK/YPG, 8 bin hanelik Arap köyünde 7 sivili öldürdü, çok sayıda sivili de alıkoydu.

Köydeki kadın ve çocukları darp eden teröristler, köyde birkaç evi de yaktı.

Köy, üç gündür terör örgütü mensuplarının ablukasında tutuluyor.

PKK/YPG DEYRİZOR'DA SİVİLLERİN DÜKKANLARINI YIKTI

Kaynaklar, Deyrizor ilinde işgal ettiği "Süveydan Cezire" köyünde de sivillere ait bazı iş yerlerini yıktı.

PKK/YPG'li teröristler, iş yerlerinin yıkılmasına tepki göstermek için bir araya gelen köylüleri silah zoruyla dağıtmaya çalıştı.

Örgüt mensupları, göstericilere katılan çok sayıda sivili alıkoydu.

PKK/YPG ile köylüler arasında gerginlik devam ediyor.

Harita alan ölçümlerine göre, Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 28'i YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX