0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Temmuz 2021 Çarşamba 11:10:00 - Güncelleme:28 Temmuz 2021 Çarşamba 14:47:00

Tepki çekecek adım! Türkiye'ye yeni engel

Avusturya, savunma odaklı Yapılandırılmış Daimi İşbirliği (PESCO) projelerine Türkiye'nin katılımına karşı çıktı.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'un Afgan mülteciler bağlamında Türkiye'ye yönelik ifadelerinin yankıları sürerken Viyana, Ankara'nın tepkisine neden olacak adımlarını sürdürüyor.

Hürriyet'in haberine göre, Avusturya, AB'nin üye olmayan ülkelerin de katılımına yeşil ışık yaktığı savunma odaklı Yapılandırılmış Daimi İşbirliği (PESCO) projelerine Türkiye'nin katılımına karşı çıktı.

Avusturya Savunma Bakanı Klaudia Tanner, Türkiye'nin katılım için belirlenen kriterleri karşılamadığını savundu. Türkiye, sürmekte olan 46 PESCO projesinden biri olan Askeri Hareketlilik'te yer almak istediğini projenin koordinasyonunu yürüten Hollanda'ya mayısta resmen iletti. Bu proje, NATO'nun da son dönemde üzerinde önemle durduğu askeri unsurların bürokratik engellere takılmaksızın bir ülkeden diğerlerine hızlı geçişinin sağlanmasına dayanıyor. AB'nin 24 üyesinin yer aldığı projeye katılım için oybirliği gerekiyor.

Etiketler : Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz Afgan mülteciler Türkiye Viyana Ankara
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX