Rusya: Çin ile ikili ilişkiler benzeri görülmemiş yüksek seviyeye ulaştı

Kaynak: AA
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkesi ile Çin arasındaki ilişkilerin, "benzeri görülmemiş" yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şoygu, Çin Savunma Bakanlığı görevine getirilen Li Şangfu ile Çin'in Merkezi Askeri Komisyonu başkan yardımcılıklarına atanan Çin Halk Kurtuluş Ordusundan General Cang Youşia ve General Hı Veydong'a telgraf göndererek, ayrı ayrı tebrik etti.
Rusya ile Çin'in ortak sınıra ve tarihe sahip olduğu belirtilen tebrik mesajlarında, şu ifadelere yer verildi:
"Rusya ve Çin, eski dost ve ortaklar. Ortak sınır ile tarih ve uzun yıllara dayanan dostluk, halklarımızı ve ülkelerimizi birbirine sıkı sıkıya bağladı. İkili ilişkiler, benzeri görülmemiş yüksek seviyeye ulaştı ve dünyada jeopolitik gerilimin arttığı koşullarda küresel istikrarın sağlam destekleyicileri oldu."
Şoygu, iki ülke arasında, askeri teknik alandaki işbirliğinin gelişmeye devam edeceğini umduğunu kaydetti.
- Varhelyi: Depremdeki hasara bakıldığında, 7 milyar avroluk yardım taahhüdü tabii ki yeterli değil
- ABD Başkanı Biden, ilk kez veto yetkisini kullandı
- Rus savaş uçağı ABD'ye ait bombardıman uçaklarına karşı havalandı!
- BM Güvenlik Konseyi'nde Kuzey Kore'nin füze denemeleri görüşüldü
- ABD, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması dolayısıyla Türkiye ve BM'ye minnettar
- ABD'de yeni yöntemler keşfeden kapkaççıların mağdur sayısı artıyor