0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Mayıs 2020 Pazartesi 13:02:00 - Güncelleme:04 Mayıs 2020 Pazartesi 13:06:00

Pandemi ile boğuşan ABD'de yeni felaket: Vespa Mandarinia

Kovid-19 ile boğuşan ABD'de Vespa Mandarinia olarak bilinen (Asya tipi katil eşek arısı) felaketi kapıya dayandı. Vespa Mandarinia'nın insanları öldürebileceği belirtilirken, katil arının Çin'den kargo ile getirildiği iddia edildi.

ABD'de, resmi verilere göre 1 milyondan fazla koronavirüs vakası görüldü. Pandemi ile boğuşan ülkede şimdi de Asya kökenli katil paniği yaşanıyor. Japonya'da her yıl 50 insanın ölümüne sebep olan ve etçil olduğu bilinen Vespa Mandarinia'nın (Asya tipi katil eşek arısının) ülkeye nasıl giriş yaptığı henüz bilinmiyor.

"ÇİN'DEN KARGO İLE GETİRİLDİ"

Arının ağız kısmının çok büyük ve kesici olduğunu dile getiren uzmanlar, Aralık ayında 'da tespit edilen arının Çin'den ABD'ye gelen bir kargo ile ulaştığını öne sürdü.

"BİR KOLONİ HALİNE GELMELERİ İÇİN BİRKAÇ ARI YETER"

Arının gelecek 2 ile 3 yıl içerisinde ülkenin doğu kıyısına ulaşabileceğini söyleyen arı uzmanı ve arıcılık yapan , "Yeşilin bol olduğu 'un dışına ulaşabilirler. Bir koloni haline gelmeleri için birkaç arı yeter" ifadesini kullandı.

"KALICI OLACAK"

Manhattanlı arıcı , "Arıların normalde buraya ulaşması yıllar alabilir fakat birinin kamyonunun arkasına yuva yaparlarsa gelmeleri 4 günü bile bulabilir. Her ne olursa olsun bu arılar ABD'de kalıcı olacak gibi görünüyor" ifadesini kullandı.

İNSANLARI ÖLDÜRÜYOR!

CNN International'a konuşan Washington State Üniversitesi'nden uzmanlar, "Boyu 5 santimetreye ulaşan bu arıların iğneleri peş peşe sokulursa insanları öldürebilir. Bu sebeple bu dev arıların lakabı 'katil arı' olarak da bilinir" dedi.

Etiketler : arı Vespa Mandarinia Asya tipi katil eşek arısı ABD
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX