0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Kasım 2022 Cuma 00:55:00 - Güncelleme:25 Kasım 2022 Cuma 00:55:00

Orta Koridor'da imzalar atılıyor: Tarihi ipek yolu can bulacak

Kaynak: TRT Haber

ABONE OL

Orta Koridor için düğmeye basılıyor. Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan arasında demir ve kara yolu bağlantılarının kurulmasını öngören Orta Koridor için beş yıllık yol haritası bugün imza altına alınacak.

Tarihi İpek Yolu'nu yeniden hayata geçirecek olan Orta Koridor projesi için önemli bir eşik daha aşılıyor.

Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları, Kazakistan'ın Aktau şehrinde toplanıyor.

Aktau toplantısında, "Orta Koridor" güzergahının geliştirilmesi ve faaliyete geçebilmesi için "2022-2027 yol haritası"nın imzalanması öngörülüyor.

Karşılıklı çıkarlar doğrultusunda bölgesel lojistik ve nakliyat hatlarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX