0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Eylül 2020 Pazar 11:31:00 - Güncelleme:13 Eylül 2020 Pazar 12:39:00

MOSSAD'ın Suudi Arabistan'da tutuklu Filistinlileri sorguladığı ortaya çıktı

Suudi Arabistan yönetiminin, Hamas'ı destekledikleri suçlamasıyla hapishanelerinde bulunan Filistinli tutukluları, İsrailli ajanlara sorgulattığı ortaya çıktı.

Tutukluların haklarında bütün bilgilere sahip olan İsrail istihbarat ajanları tarafından İbranice sorgulandıkları bilgisi, aileleri tarafından haber kaynaklarına ulaştırıldı.

Yeni Şafak'ın haberine; MOSSAD ajanlarının onlara Filistin ve dışındaki bağlantılarını açıklamaları yönünde baskı yaptıkları belirtildi. Filistin’le ilgili davalarda yeterli tecrübeye sahip olmadıkları gerekçesiyle İsrail ile işbirliği yaptıklarını öne süren Suudi yetkililer, özellikle Hamas dosyalarının İsrail’in güvenlik meselesi olduğunu savundu. Suudi Arabistan’da Filistin davası ve Hamas hareketine mali destek sağlamakla suçlanan 68 kişi 2019 yılının Şubat ayında tutuklanmıştı. Tutuklu bulunan Filistin, Ürdün ve onlara destek olduğu gerekçesiyle 10 Suudi vatandaşının ilk duruşması 8 Mart’ta yapıldı.

(Yeni Şafak)

Etiketler : MOSSAD MOSSAD ajanları İsrail Suudi Arabistan Suudi Arabistan hapishane Hamas İsrail istihbarat ajanları Suudi yetkililer Filistin davası
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX