0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Temmuz 2020 Cumartesi 17:03:00 - Güncelleme:18 Temmuz 2020 Cumartesi 17:03:00

Macaristan'da, Ermenistan'ın saldırıları protesto edildi

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Ermenistan ordusunun Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerçekleştirdiği saldırılar ve Dağlık Karabağ'ın işgali protesto edildi.

Macaristan'da, Ermenistan ordusunun Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerçekleştirdiği saldırılar ve Dağlık Karabağ'ın işgali protesto edildi.

Azerbaycan-Macaristan Kardeşlik Derneği, Azerbaycan-Macaristan Gençler Birliği Derneği ve Azerbaycan Kültür Evi tarafından, başkent Budapeşte'deki Hösök (Kahramanlar) Meydanı'nda düzenlenen eyleme onlarca kişi katıldı.

Azerbaycan bayraklarının yanı sıra Türkiye ve Macaristan bayrakları taşıyan Azerbaycan, Türkiye ve Macaristan vatandaşları, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarını protesto ederek, ''Karabağ bizimdir, bizim olacak'' ve ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları attı.

Azerbaycan-Macaristan Kardeşlik Derneği Başkanı Ramiz Emirli, AA muhabirine, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırdığını, Azerbaycan ordusunun şehit verdiğini belirterek, bunu Avrupa'da duyurmak için eylem düzenlediklerini söyledi.

Emirli, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'nun, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile görüştüğünü ve Macaristan'ın, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne verdiği desteği yinelediğini aktardı.

ERMENİSTAN, 12 TEMMUZ'DA SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞTU

Ermenistan ordusu, 12 Temmuz'da sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti.

Çatışmada, Azerbaycan ordusundan 1'i üsteğmen 4 asker hayatını kaybetmiş, 4 asker yaralanmıştı.

Sonraki günlerde de devam eden çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan 1'i tümgeneral olmak üzere 8 asker şehit olmuştu.

Etiketler : Macaristan Ermenistan Ermenistan saldırıları Azerbaycan Azerbaycan ordusu protesto Azerbaycan bayrağı Budapeşte Dağlık Karabağ şehit asker son dakika
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX