0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Haziran 2020 Cumartesi 09:01:00 - Güncelleme:06 Haziran 2020 Cumartesi 09:01:00

Libya'da skandal hamle! Mısır üzerinden ülkeye giriş yaptılar

Libya'da darbeci Hafter ile birlikte büyük bir katliam yapan Rusya'nın bölgeye ilişkin yeni hamlesi deşifre oldu. Ruslar, bölgeye çevre ülkeler üzeriden paralı asker soktuğu öne sürüldü.

Libya'da BAE ve çevre ülkeler ile birlikte darbeci Hafter'e açık açık destek veren Rusya, kritik noktaların kaybedilmesinin ardından yeni bir hamleye hazırlanıyor.

Gazeteci Levent Kemal, Rusya'nın Mısır üzerinden Libya'ya asker soktuğunu duyurdu.

Kemal açıklamasında şunları söyledi:

Önemli kaynaklar yeni bir Rus paralı asker biriminin Mısır üzerinden [karayolu] ile Libya'nın doğusuna giriş yaptığını, söz konusu birimin Hafter saflarındaki paralı unsurlara komuta edeceğini iddia ediyorlar.

"BÖLGEYE UÇAK GÖNDERMEDİK" DEMİŞLERDİ

Libya'ya Hafter'e destek vermek amacıyla 14 savaş uçağı gönderen Ruslar, kesin bir dille gündemdeki konuyu yalanlamıştı. Bunun üzerine ABD, Putin'i zora düşürecek görüntüleri paylaştı.

Etiketler : libya hafter rusya türkiye bae
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX