0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ekim 2020 Çarşamba 07:06:00 - Güncelleme:21 Ekim 2020 Çarşamba 07:07:00

Japonya'nın kutsal sayılan koruma altındaki Nara geyikleri için pirinç kepeğinden kraker üretildi

Kaynak: AA

ABONE OL

Japonya'da, Nara geyikleri için pirinç kepeğinden hayvanların rahatlıkla sindirebileceği kağıt ambalajlar içinde kraker üretildi

Kyodo ajansının haberine göre, ülkenin batısındaki Nara eyaletinde bulunan, 1000'den fazla geyiğin serbestçe dolaşabildiği Nara Park'ta turistlerin kullanıp attığı plastik poşetler bu hayvanların sağlığı bakımından tehdit oluşturuyordu.

Bir grup yerel tasarımcı, bu sorunu çözmek amacıyla pirinç kepeğinden besleyici ve şekersiz kraker ve krakerlerin konulması için poşet üretti.

"Şika Senbei" ismi verilen krakerler, park ve yakınlarındaki mağazalarda satılıyor. Krakerlerin ambalajı da geyiklerin sindirimine uygun.

Ürünleri geliştirenlerden Matsukawa Hidetoşi, "Nara'da geyikler turizmi destekliyor. Biz de hem onları koruyoruz hem de marka olarak Nara ekonomisine katkıda bulunuyoruz." dedi.

Etiketler : JAPONYA GEYİK pirinç kepeğin
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX