0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Mart 2023 Cuma 21:01:00 - Güncelleme:10 Mart 2023 Cuma 21:01:00

İtalya, Ukrayna'nın yeniden inşasına yönelik konferansa ev sahipliği yapacak

Kaynak: AA

ABONE OL

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, 26 Nisan'da Roma'da, Ukrayna'nın yeniden inşasına yönelik bir konferansa ev sahipliği yapacaklarını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Tajani'nin, bugün video konferans yöntemiyle yapılan G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldığı belirtildi.

Tajani'nin toplantıda, İtalya olarak 26 Nisan'da Ukrayna'nın yeniden inşasına yönelik bir konferansa ev sahipliği yapacaklarını duyurduğu aktarılan açıklamada, bugünkü duyurunun, İtalya'nın, çatışmanın başlangıcından bu yana Kiev'e sağladığı güçlü siyasi, askeri, mali ve insani desteğe uyumlu bir çizgide olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Roma'daki konferansın amacının, İtalya'nın ve özel sektörünün, Ukrayna'nın yeniden inşasına katılma sürecine ilgisini Kiev'e göstererek, ülkenin teklifini net biçimde sunmak olduğu da kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, İtalya'nın, Ukrayna'nın yeniden inşa sürecinde öncü bir rol oynamayı amaçladığı ifade edildi.

Etiketler : Bakanlık G7 Dışişleri Bakanları İtalya
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX