0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Eylül 2020 Cumartesi 08:01:00 - Güncelleme:26 Eylül 2020 Cumartesi 08:01:00

İhanet anlaşmasına imzayı atan BAE, ABD'den F-35 satın alıyor

Kaynak: AA

ABONE OL

Filistin'e ihanet anlaşmasını imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri, resmen duyurdu... ABD'den F-35 almak için başvuru yapıldı

İsrail ile Filistin'e ihanet anlaşması imzalayan BAE, F-35 alabilmek için ABD'ye resmen başvuru yaptığı bildirildi.

İsrail'le, Filistin'e ihanet anlaşması imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), F-35 savaş uçaklarını satın alabilmek için ABD'ye resmi başvurusunu yaptığı bildirildi.

Bloomberg'in adı açıklanmayan Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde, BAE'nin İsrail'le anlaşmadan bir hafta sonra söz konusu başvurusunu resmen ilettiği kaydedildi.

Habere göre, ABD Savunma Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, "potansiyel silah satışlarına ilişkin" açıklama yapmaktan kaçınırken, İsrail'in silah kapasite üstünlüğünün korunacağı konusunda güvence verdiklerine atıf yapıldı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Başdanışmanı Jared Kushner, BAE'ye F-35 savaş uçaklarının satışına yeşil ışık yakan açıklamalar yapmışlar, İsrail ise söz konusu satış ihtimalinden rahatsız olduğunu ifade etmişti.

İsrail ile BAE ve Bahreyn, ABD'nin ara buluculuğunda Beyaz Saray'da gerçekleştirilen törende "normalleşme" anlaşmasına imza atmıştı.

Etiketler : bae f-35 abd filistin
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX