Çekya, Rus ve Belaruslu atletlerin Olimpiyatlar'a katılabilme ihtimaline tepki gösterdi

Kaynak: AA
Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky, Rus ve Belaruslu atletlerin 2024 Paris Olimpiyatları'na katılabilme ihtimalinin anlaşılır olmadığını söyledi.
Bakan Lipavsky, basına, Uluslararası Olimpiyat Komitesinin bu iki ülke sporcularına ilişkin yaptığı açıklamayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Lipavsky, Rus ve Belaruslu atletlerin yeniden dünya spor arenasına çıkabilme ihtimalinin söz konusu olmasını anlamlandıramadığını belirterek, Rus sporcuların Rusya tarafından yetiştirildiğini hatırlattı.
Olimpiyat hayalleri yerle bir edilen onlarca Ukraynalı sporcunun savaşta hayatını kaybettiğini belirten Lipavsky, Rus ve Belaruslu atletlerin oyunlara katılabilme ihtimaline tepki gösterdi.
Uluslararası Olimpiyat Komitesi, dün yaptığı açıklamada, daha önce yasaklı olan sporcuların belirli koşular altında yeniden oyunlara katılabileceğini duyurmuş, bu karara aralarında İngiltere ve Polonya'nın da bulunduğu çok sayıda ülke karşı çıkmıştı.
- BM: Ukrayna'daki insani durum Kahovka Barajı'nın yıkılmasından öncesine göre 'çok daha kötü'
- Kazakistan 60 bin hektarlık alanı aşan orman yangınıyla mücadele ediyor
- Ukrayna: Bahmut yönünde 1400 metre ilerlemeyi başardık
- Kolombiya'da düşen küçük uçaktaki 4 çocuğun sağ bulunduğu doğrulandı
- Eski İngiltere Başbakanı Johnson, milletvekilliğinden istifa etti
- Türkiye'nin üstleneceği her türlü rolden memnuniyet duyacaklarını söyledi