BM Genel Sekreteri Guterres: Reforma olan ihtiyaç her zamankinden daha açık

Kaynak: AA
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, reforma olan ihtiyacın mevcut sorunlar ışığında her zamankinden daha açık olduğunu söyledi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM 78. Genel Kurul marjında düzenlenen "Geleceğin Zirvesi"nde konuştu.
"Ortak Gündem" raporuna değinen Guterres, bu çerçevede ülkeler arasında güven ve dayanışmanın yeniden inşa edilmesi için çağrıda bulunduğunu anımsattı.
Guterres, raporda "günün siyasi ve ekonomik gerçekleri" uyarınca çok taraflı kuruluşların reform edilmesi gerektiğine de dikkati çektiğini hatırlattı.
Varoluşsal tehdit ve risklerle mücadele edilen bir dönemde ihtiyaç duyulan çok taraflı sistemlerin bulunmadığına işaret eden Guterres, "Reforma olan ihtiyaç her zamankinden daha açık." vurgusunda bulundu.
Guterres, çok kutuplu dünya düzeninin oluşmaya başladığını, bu durumun hem fırsat hem de yeni riskleri beraberinde getireceğini söyledi.
Çok kutuplu dünyanın küresel gerginlik, rekabet ve bölünmeyi de artırabileceğine işaret eden Guterres, "Geleceğin Paktı, siz ve halkınız arasındaki sözleşmeniz olacak." dedi.
Guterres, "Karşılaştığımız sınamalar evrensel nitelikli. Bunlarla küçük gruplar ya da ittifaklarla değil evrensel çözümlerle mücadele edebiliriz. Bunun gerçekleşebileceği tek platform, BM'dir." açıklamasında bulundu.
- 2. yardım gemisi Mısır'a ulaştı
- Gazze'deki hükümet: İsrail, Gazze Şeridi'ndeki evlerin yüzde 60'ından fazlasını yıktı
- "İnsani ara" sona erdi: İsrail ordusu saldırılarına yeniden başladı
- Filistinli 30 kadın ve çocuk esir, İsrail hapishanesinden serbest bırakıldı
- İsrail ile Hamas ateşkesi bir gün daha uzattı
- İngiltere'de Başbakanlık Konutu yakınına 450'den fazla çocuk tabutu bırakıldı