0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Ağustos 2017 Pazartesi 20:30:00 - Güncelleme:07 Ağustos 2017 Pazartesi 20:48:00

Almanya'nın Türkiye düşmanı PKK'lı vekili Sevim Dağdelen ülkemiz hakkında haddini aşan ifadelerde bulundu

Alman devlet televizyonunda ekrana gelen programın konuğu olan Dağdelen, para yardımının kesilmesini ve müzakerelerin durdurulmasını istedi.

 

Dağdelen, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin değerlendirildiği programda Türkiye'yi yerden yere vurdu.

 

KÜSTAH TEHDİTLER

 

Türkiye'ye yapılan para yardımının kesilmesini isteyen Dağdelen, Avrupa Birliği'nin müzakereleri durdurarak Türkiye'yi istediğini yaptırabileceğini savundu.

 

Almanya'nın Türkiye'ye karşı yanlış politika uyguladığını ifade eden vekil, Türkiye'ye yapılan yatırımların gözden geçirilmesini istedi.

 

NATO'YA YALVARDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da hedef alan Sevim Dağdelen, NATO'da Erdoğan'ın sözünü dinleyen üst düzey askerlerin olduğunu söyledi.

 

NATO'daki bu askerlerin yanlış yaptığını savunan Dağdelen, Türkiye'nin tehlike olarak görülmesini istedi.

 

SOYKIRIM YASASINIDA KABUL ETMİŞTİ

1915 olaylarını “soykırım” olarak niteleyen tasarı Almanya Parlamentosu’nda kabul edildi. Alman Federal Meclisi'nde “Ermeni soykırımı tasarısı” bir ret ve bir çekimser oyla 2016 yılında kabul edilmişti. Türkiye aleyhinde Almanya'da lobi faaliyeti yürüten ve başka bölücü terör örgütü PKK olmak üzere Türkiye'ye zarar veren her örgütü ve ülkeyi destekleyen vekillerden biri de Sevim Dağdelen'di.

 

SEVİM DAĞDELEN KİMDİR?

Almanya’nın Duisburg kentinde 1975 tarihinde doğan Dağdelen, 1997 yılında liseyi bitirdikten sonra Marburg‘da hukuk eğitimine başladı. Daha sonra bir yıl Avustralya’da eğitim gören Dağdelen, Verdi sendikası ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDIF) üyeliği bulunan Dağdelen, Evrensel gazetesinin yanı sıra ”Tatsacahen” ve ”Junge Stimme” dergilerinde çalıştı. Dağdelen Kuzey Ren Vestfaya eyalet listesinden 3. kez yeniden Bundestag’a girmeyi başardı. Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinden Sol Parti’nin 5. sırasından seçilen Dağdelen aynı zamanda Sol Parti Meclis Grubu Uyum ve Göç Politikaları sözcüsü. İki çocuk annesi Dağdelen, Türk-Alman Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkan Vekilliği görevini de yürütüyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX