Almanya, Ukrayna'ya askeri desteğini sürdürecek

Kaynak: AA
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya ile önerilen barış görüşmelerine şüpheyle yaklaştığını belirterek, ülkesinin Ukrayna'ya askeri desteğini sürdüreceğini söyledi.
Scholz, Butan Başbakanı Lotay Tshering ile Berlin'de düzenlediği ortak basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın devam ettiğine dikkati çekerek, "Rusya, yeni birlikler topluyor ve onları cepheye gönderiyorlar. Bu koşullar altında müzakerelerden söz edilemez." dedi.
Şansölye Scholz, "Ukrayna'ya askeri destek sağlamaya devam edeceğiz. Şu anda yaptığımız şey durumu değiştirmeyi ve Ukrayna için adil bir barışı mümkün kılmayı amaçlıyor." diye konuştu.
Ukrayna'nın barışa hazır olduğunu, ancak bunun dikte edilen bir barış olamayacağını vurgulayan Scholz, "Biri kafanıza silah dayadığında müzakere edemezsiniz. Ancak Rusya Devlet Başkanı, hala bunu yapmaya niyetli." ifadesini kullandı.
- Çin Devlet Başkanı'nın Rusya ziyaretinin "endişe verici" olduğunu söyledi
- Orta Doğu ülkelerinin çoğunda ramazan yarın başlıyor, bazılarında ise bugün hilal gözlenecek
- ABD, İsrail'in Washington Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı
- Avrupa'nın LNG kapasitesinin yarısından fazlası 2030'da atıl kalma riski taşıyor
- Japonya, Ukrayna'ya ölümcül olmayan ekipman tedarik edecek
- Beyaz Saray: Şi ile Putin'in görüşmesi savaşın yakın zamanda biteceğine dair umut vermedi