ABD televizyonuna darbe protestosu

Yayın Tarihi: 06 Ağustos 2016 Cumartesi 00:00:00

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016 Pazar 15:30:00

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Türkiye ve Erdoğan alehinde asılsız haber yapan ABD televizyonu NBC, New York'taki genel merkez binası önünde protesto edildi. 

Bir dönem Federal Soruşturma Bürosunda (FBI) çevirmen olarak çalışan, haber sitesi Newsbud'un kurucu editörü aktivist Sibel Edmonds NBC'nin darbe girişimi sırasında “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'dan sığınma talep ettiği ve uçağının Almanya'ya hareket ettiği” yönündeki skandal haberine karşı başlattığı mücadelesini New York'ta devam ettirdi.  

DARBE GİRİŞİMİNDE PAYI VAR 

Edmonds, Washington'daki Türk Büyükelçiliğinin NBC'ye resmi olarak iki mektup gönderdiğini ve NBC'nin buna bir cevap yanıt vermediğini aktararak şöyle devam etti: “Bu demektir ki bu haberi hazırlayıp yaymaları yanlışlıkla olmuş bir olay değil. Bu istenerek olmuş bir olay. Bu da NBC'nin Türkiye'de yapılan darbede isteyerek bir rol oynadığını gösteriyor. 

BU BİR SAVAŞ TAKTİĞİDİR 

Bu ABD'yi ve bütün dünyayı ilgilendiren bir olay. Yani kalkıp büyük bir medya kuruluşunun yanlış bir haberi bile bile yaymasının hedefi Türkiye'deki darbeyi gerçekleştirmektir. Bu bir savaş taktiğidir.”