0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Mart 2017 Pazartesi 17:43:00 - Güncelleme:27 Mart 2017 Pazartesi 17:46:00

Regaib Kandili hangi gün?

Üç Aylar'ın başlangıcı kabul edilen Regaib Kandili hangi gün? Üç aylar ne zaman başlıyor? Recep ayının ilk Perşembe'sini Cuma'ya bağlayan gece olan Regaip Kandili 2017 yılında hangi güne denk geliyor?

Regaip Kandili hangi gün idrak edilecek? 

 

REGAİP NE ANLAMA GELİR

Regaib, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "Regâib'in aslı budur.

 

2017 YILINDA REGAİB KANDİLİ NE ZAMAN? REGAİP KANDİLİ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Bu yıl Üç Aylar Regaib Kandili'nin gelişi ile 30 Mart 2017 Perşembe gecesi başlayacak. Recep Ayı ile başlayan Üç Aylar, Şaban ile devam edecek ve Ramazan Ayı ile sonlanacak.



ÜÇ AYLARDAKİ ÖZEL GÜNLER

Regaib Kandili: Recep ayının ilk Perşembe'sini Cuma'ya bağlayan gecedir.

Miraç Kandili: Hz. Muhammed'in (sav) Allah katına yükseldiği mükemmel gündür. Hicri takvime göre Recep ayının 27.gecesine denk gelmektedir.

Berat Kandili: Berat gecesi Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecedir.

Kadir Gecesi: Kuran'ı Kerim bu gecede indirilmeye başlanmıştır. Kadir Gecesi ramazan ayının son on gecesinde ve tekli gecelerdedir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX