0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Nisan 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:18 Nisan 2019 Perşembe 08:38:00

Rabia Naz davası sil baştan

Giresun'da, Rabia Naz Vatan'ın ölümünün ardındaki sır perdesinin aralanması için, 60 tanığın yeniden dinlenmesine karar verildi. Olay yeri incelemesi yapan polisler hakkında da 'görevi ihmal' suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Eynesil ilçesine bağlı Gümüşçay mahallesindeki evlerinin önünde 12 Nisan 2018'de, 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, yaralı halde bulundu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Rabia Naz, yaşamını yitirdi. Adli tıp kurumu, Rabia Naz'ın genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu yaşamını yitirdiği, bunun da yüksekten düşmeyle uyumlu olduğunu belirtti. 

POLİSLER YENİDEN İFADE VERDİ 

Aile, kızlarına otomobil çarptığını ve Rabia Naz'ın yaralı olarak evin önüne bırakıldığını öne sürdü. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı ise olayın trafik kazası olabileceği yönündeki görgü tanıklığına dayanmayan iddiaların, elde edilen bulgularla doğrulanamadığını belirtti. Soruşturmada, 60 kişinin de tanık olarak ifadesine başvuruldu. Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, olayın yeniden soruşturulması için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün talimatı üzerine Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) yeniden soruşturma için müfettiş incelemesine karar verdi. Müfettiş incelemesi sürerken, Rabia Naz'ın yaralı bulunmasının ardından evin önünde olay yeri incelemesi yapan polisler hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan soruşturma başlatıldı. Olay yerinde gerekli güvenlik önlemini almadıkları, hastaneye gidip ardından evin önüne gelerek inceleme yaptıkları öğrenilen 8 polisin şüpheli sıfatıyla ifadeleri alındı. 

ÖZEL EKİP KURULDU 

Soruşturmada ayrıca, ifadelerine başvurulan 60 tanığın yeniden dinlenmesine karar verildi. Bu arada, Giresun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nden özel bir ekip de olayın yeniden soruşturulması için görevlendirildi.

DNA İNCELEMESİ YAPILIYOR 

Baba Şaban Vatan’ın, kızına araba çarptıktan sonra metruk bir binada üzerinin temizlendiği iddiasının üzerine, metruk binada bulunan kadın sıvısıyla Rabia Naz’ın DNA eşleşmesinin uyuşup uyuşmayacağına dair çalışmalar, Trabzon Adli Tıp kurumunca inceleniyor. İstanbul Adlı Tıp kurumundan, Rabia Naz’ın ölüm sebebi, evinin çatısından düşüp düşemeyeceği, trafik kazası bulgusu olup olmadığına dair rapor bekleniyor. Küçük kızın intihar etmiş olması ise düşük bir ihtimal olarak görülüyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX