0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Eylül 2018 Pazar 00:00:00 - Güncelleme:23 Eylül 2018 Pazar 00:00:00

Otodar

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Karacasu’daki otobüs terminalini dar olduğu gerekçesiyle yıkıp yeniden yaptı. Otobüsler 1 milyon TL’ye mal olan yeni otogara, eskisinden daha dar inşa edildiği için anayoldan geri geri giderek girebiliyor. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından, Karacasu ilçesinde dar olduğu gerekçesiyle yıkılıp yerine yenisi yapılan şehirlerarası otobüs terminaline, yapısal sorunlar nedeniyle otobüsler giremiyor. Bir milyon liraya mal olan ve şu anda sadece bir firmanın hizmet verdiği otogardan yolcu almak sürücüler için adeta çileye dönüşüyor. 

İÇERDE DÖNÜŞ ALAMIYORLAR

Tavas yönünden gelirken Karacasu’dan yolcu alarak İzmir istikametine seyreden araçlar, yolcularını alabilmek için ancak ana yoldan geri geri giderek perona yanaşabiliyor. İçeride dönüş alanı olmadığı için trafiği aksatarak terminale zor şartlarda giriş yapan otobüs firmaları duruma tepki göstererek acil çözüm bulunmasını istedi.. Dar olduğu için yıkılan eski terminalin yerine yapılan yeni otogarın daha da dar olması vatandaşların da tepkisine neden oldu. Yüksek maliyetle yapılan otogardan yeterince hizmet alamadıklarını belirten yolcular, otogara giremeyen şoförlerin kendilerini bazen mecburen yol kenarlarından almak zorunda kaldıklarını ifade etti. 

OTOGARIN YÖNÜ YANLIŞ 

Karacasu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Tuncer, alanın yanlış değerlendirildiğini belirterek, “Daha farklı ve daha güzel bir şekilde çok amaçlı olarak değerlendirilebilirdi. Belediyenin seçimlerde altına yapılacağına dair sözünü verdiği otopark buraya yapılabilirdi. Otogarın yönü şu an bulunduğu yere değil, ana yola bakacak şekilde yapılmalıydı. Böylelikle alan olarak daha geniş yer kalırdı’’ şeklinde konuştu. 

YENİSİ ESKİSİNİ ARATIYOR 

Şoförlerin ve halkın bu otogarın yapısını eleştirdiğini ifade eden Tuncer, “Yıkılan garajımız bile bundan çok daha kullanışlıydı. Önceki otogarda otobüsler daha rahat bir şekilde dönüş alabiliyordu. Yenisinde otobüslerin içeri girip dönme şansı yok. Tersten girmek zorundalar. Türkiye’de bir örneği var mıdır bilmiyorum” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX