0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Eylül 2018 Çarşamba 00:00:00 - Güncelleme:12 Eylül 2018 Çarşamba 00:15:00

Kötü koku şampiyonu

İzmir’i saran lağım kokusuna CHP’li büyükşehir belediyesi, aylardır çözüm bulamadı. Buna rağmen Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın İzmir’i 'çevre şampiyonu kent' ilan etmesi, büyük şaşkınlığa neden oldu.

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından düzenlenen 'Tek Dünya Kentleri Yarışması'na 2017-2018 döneminde, 23 ülkeden 132 şehir katılım gösterdi. Yarışmada Türkiye'den Gaziantep, İstanbul ve İzmir yer aldı. Yarışmacı kentlerin başvurularını değerlendiren bağımsız jüri, İzmir'i “İklim değişikliğiyle mücadele, sürdürülebilir hareketlilik ve ulaşım konusundaki iddialı hedef ve uygulamaları” nedeniyle Türkiye'nin ulusal şampiyonu seçti. İzmir, uluslararası yarışmanın finalistleri arasında yer aldı. Finale kalan 40 kent arasından belirlenecek birinci, 12 Eylül'de San Francisco'da düzenlenecek “Dünya İklim Zirvesi”nde açıklanacak. 

ÇÖZÜM BULAMADILAR 

Ancak sıcak havaların etkisini göstermeye devam ettiği İzmir'de, aylardır lağım kokusu kenti sarmış durumda bulunuyor. Sıcak havanın yanına eklenen kötü koku, kenti yaşanmaz hale getirdi. Burunlarını tıkayarak yolda yürümeye çalışan İzmirliler isyan noktasına gelse de, CHP’li büyükşehir belediyesi hala bir çözüm bulabilmiş değil. 

VATANDAŞLAR İSYANDA 

Yerel seçim öncesi yaşanan bu rezillik akıllara, CHP'nin “Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğiz” söylemini getirdi. İzmir daha önce yaşanan su skandalıyla gündeme gelmişti. Yaz aylarında, kent genelinde yaşanan su kesintileri vatandaşları bıktırmıştı. Yerel seçimlerde skandalların sandığa nasıl yansıyacağı ise merak konusu oldu.

CHP'Lİ BELEDİYE ACİZ KALDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Çiğli Atık Su Tesisi'nin çevresinde depolanan arıtma çamurlarından ve kanalizasyon altyapısının yetersizliğinden kaynaklandığı ileri sürülen, zaman zaman kentin büyük kısmında hissedilen kötü kokuya ilişkin tartışmalar sürüyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, “Atık kanalları kokuyor, onları yıkayacaklar. Bir de Çiğli'deki çamur atıkları kokuyor başka bir şey yok. Araştırdık, kokunun bunlardan kaynaklandığını tespit ettik” ifadelerini kullandı. AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül ise “İzmirliler bu kokuya mahkum edilmiş durumda” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX