0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:20 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00

İzinsiz fotoğraf kullanmaya tazminat

Reklam afişinde fotoğrafını gören üniversiteli, mahkemeye başvurdu. Yargıtay, fotoğrafı izinsiz kullanan ajansı 7 bin TL tazminata mahkum etti.

Ankara’da bir bankanın reklam panosunda fotoğrafının bilgisi dışında kullanıldığını gören üniversiteli kız, mahkemenin yolunu tuttu. Fotoğrafının reklam afişlerinin yanı sıra internet sitesinde de kullanıldığını belirten genç kız bu durumdan dolayı huzursuz olduğunu söyleyerek manevi çöküntü yaşadığı gerekçesiyle 5 bin maddi, 10 bin lira manevi tazminat talep etti. 

‘GOOGLE’DAN BULDUK’ 

Savunma yapan banka avukatı ise genç kızın kampüs kart üzerinde yer alan fotoğrafının, üniversite tarafından Google arama motorunda vesikalık öğrenci fotoğrafı arama sonuçlarından bulunup müvekkiline iletildiğini, davacının tanınan bir kişi olmadığından, fotoğrafının reklam amacıyla fayda elde etmek için kullanılmadığını belirtti. Tarafları dinleyen mahkeme 5 bin maddi, 2 bin lira manevi tazminatın davalıdan tahsiline hükmetti. Karar Yargıtay tarafından da onandı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX