0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Nisan 2019 Cuma 12:29:00 - Güncelleme:26 Nisan 2019 Cuma 12:29:00

Haşim Kılıç'ı yeniden piyasaya sürdüler

Haşim Kılıç, AK Parti'ye karşı cephede saf tuttu. Kılıç'ın oğlu Fatih Samed, S.C.K.'ya aldırdığı GSM hattı üzerinden 29 Ağustos ile 24 Eylül 2014 tarihleri arasında ByLock'tan 1263 kez iletişim kurduğu tespit edilmiş ve hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

(gunes.com / Haber Merkezi)

Rekabet Derneği tarafından düzenlenen “Adil Rekabete Katkı” ödül töreninde konuşan Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç, "Bir kanun niye bu kadar değiştirilir? Pozitif hukuk kuralını kaldırıyorsunuz ki öbür tarafa, ahlaki tarafı terk ediyorsunuz. Ne yazık ki önce ‘ahlak ve maneviyat' diye iktidara gelen bu arkadaşlarımız, ne pozitif hukuk kuralları bıraktılar ne de ahlak bıraktılar. Dolayısıyla ne bir rekabet, ne bir şey söz konusu olamayacaktır. Biz bu ahlaki daha doğrusu insanların subjektif alanına bırakılan işleri sıfıra indirmediğimiz sürece, bu ülkede rahat edemeyeceğiz" sözlerini sarfetti.

GÜL'E YAKINLIĞIYLA BİLİNEN KILIÇ İLK 2014'TE KENDİSİNİ GÖSTERMİŞTİ

Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen Kılıç, 25 Nisan 2014 tarihinde Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşunun 52. yılı nedeniyle Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen törende Başkan Erdoğan'ın AYM'yi "gayrı milli" olarak eleştirdiği konuşmasına cevap vermiş, "Anayasa Mahkemesi’nin siyasi amaçlarla hareket olduğunu söylemek ya da milli olmamakla suçlamak içeriği ve derinliği olmayan sığ eleştirilerdir" diyerek haddini ve yetkisini aşarak siyasi bir cevap vermişti. Kılıç'ın bu sözleri esnasında Gül'ün gülümsemesi çok dikkat çekmişti.
 

 

OĞLU BYLOCK'ÇU ÇIKMIŞ VE ÜLKEDEN KAÇMIŞTI

26 Ocak 2018 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca eski AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlu Fatih Samed Kılıç hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kılıç'ın çocukluk arkadaşı S.C.K., 24 Mayıs 2017'de bir ByLock operasyonu sırasında gözaltına alınmıştı.

Arkadaşının gözaltına alındığını öğrenen Kılıç'ın, aynı günün akşamında Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan yurtdışına çıktığı belirtildi. Ardından Kılıç'ın da gözaltına alınan arkadaşı S.C.K. adına kayıtlı hat üzerinden ByLock kullandığı öne sürüldü. Oğul Kılıç, arkadaşı S.C.K.'ya aldırdığı GSM hattı üzerinden 29 Ağustos ile 24 Eylül 2014 tarihleri arasında ByLock'tan 1263 kez iletişim kurduğu tespit edilmişti.

Savcılık önce, GSM hattının sahibi S.C.K.'yı gözaltına aldı. Arkadaşının ByLock nedeniyle gözaltına alındığını öğrenen Kılıç, gerçek kullanıcının kendisi olduğu suçlamasıyla karşılaşacağını düşünerek ülkeyi terk etti. Savcılık, bir süre dönmesini beklemiş ancak Kılıç'ın dönmemesi üzerine, mahkemeden yakalama kararı çıkarılmasını talep etmişti. Bu arada, Fatih Samed Kılıç'ın İngiltere'nin Wiltshire kentinde olduğu belirlenmişti.

FETÖ'NÜN KARARGAHI İNGİLTERE'DE ŞİRKET KURDU

Birleşik Krallık'taki (United Kingdom-UK) şirketlere ilişkin bilgilerin yer aldığı Companies House isimli internet sitesindeki verilere göre, 36 yaşındaki Kılıç, FSK Renovasyon Ltd isimli bir şirket kurdu. 5 Eylül 2017'de kurulan şirket, mimari tasarım, inşaatlarda esaslı bakım, restorasyon yapacak. Şirketin tek yetkilisi ve çalışanı da yine şirketin kurucusu olan Fatih Samed Kılıç, şirketin isminin Kılıç'ın ad ve soyadının baş harflerinden oluştuğu belirtiliyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX