0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Aralık 2017 Pazartesi 14:34:00 - Güncelleme:25 Aralık 2017 Pazartesi 14:43:00

Edward Snowden'in hazırladığı Haven uygulaması casus saldırılara karşı duvar olacak şekilde geliştirildi

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) gizli faaliyetlerini ortaya çıkaran ve bu nedenle Rusya'da sürgünde yaşayan Edward Snowden, Android telefonlar için güvenlik uygulaması hazırladı.

İzlendiğinizi ve takip edildiğinizi düşünüyorsanız ya da siz yokken cihazlarınıza erişilmiş olabileceğinden şüpheniz varsa, NSA sızdırıcısı Edward Snowden'in yapımında bulunduğu Android uygulaması ile güvenliğinizi arttırabilirsiniz. Havenadlı uygulama, The Guardian Project ve Snowden'e ait Freedom of the Press Foundation organizasyonlarının ortaklığı ile geliştirildi. Şu an Google Play Store'dan erişebileceğiniz yazılım, telefon veya bilgisayarınızı güvenlik merkezine çevirmenizi sağlıyor.

Mağaza sayfasında yazan açıklamada uygulama şu şekilde anlatılmış: "Haven'in fotoğraf ve ses kaydedebilmesi için bir hareket veya ses ile tetiklenmesi gerekiyor. Kaydedilen tüm veriler telefonda yerel olarak saklanıyor. Cihazın kamerasını gizli kamera olarak kullanabilir, ya da mikrofonunu gizli dinleme aracı olarak kullanabilirsiniz. Uygulamanın duyurularına ancak siz istediğiniz zaman erişebilirsiniz."

Aşağıdaki algılayıcıların tümü sürekli olarak kullanılıyor, ancak kritik eşiği geçen bir etkinlik gerçekleşirse kayıt başlıyor:

İvmeölçer: telefonun hareketi ve titreşimi
Kamera: telefonun ön veya arka kameradaki görünür çevresi hareketi
Mikrofon: Çevredeki sesler
Işık: ortam ışığı sensöründen gelen ışığı değiştirir
Güç: cihazın fişi çekildiğini veya güç kaybını algılayın

Bu uygulama gizli bir güvenlik köpeği gibi görev yapıyor. Onun sayesinde evinize yada odanıza giren oldu mu, eşyalarınız kurcalandı mı öğrenebilirsiniz. Chip Online

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX