0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Aralık 2017 Pazartesi 15:30:00 - Güncelleme:18 Aralık 2017 Pazartesi 15:35:00

ALPAGU ve KARGU'nun TSK'ya ilk teslimatı gerçekleştirildi

Geçtiğimiz aylarda seri üretimine başlanan ve güvenlik güçlerimizin ihtiyacı kapsamında STM tarafından geliştirilen Sabit Kanatlı Drone “ALPAGU” ve Döner Kanatlı Vurucu Drone “KARGU”nun TSK'ya ilk teslimatı gerçekleştirildi.

Türkiye'nin gökyüzünde "kamikaze askerleri" olarak görev yapacak olan Sabit Kanatlı Drone “ALPAGU” ve Döner Kanatlı Vurucu Drone “KARGU” Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girdi.

Savunma Sanayii Müsteşarı ve Savunma Teknolojileri Mühendislik AŞ (STM) tarafından gücenlik güçlerimizin ihtiyacı kapsamında geliştirilen kamikaze askerleri denenmesi için 2 ay önce teslim edilmişti.

2018 ilk yarısında STM tarafından daha fazla teslimat gerçekleştirilecek.

SABİT KANATLI DRONE

Asimetrik harp ve terörle mücadele operasyonlarının en kritik ekipmanlarından biri olmaya aday ALPAGU, eski Türkçe’de “tek başına düşmana saldıran yiğit” anlamını taşıyor. Tek bir er tarafından tas¸ınabilen ve lanc¸erden ates¸lenebilen ALPAGU, tespit ve küçük ölçekli tehditleri etkisiz hale getirme görevlerini yapabiliyor. ALPAGU, özgün görünümü ve gerçek zamanlı görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmalarıyla sabit veya hareketli hedeflere karşı etkin kullanılabiliyor. Sistem; sabit kanatlı drone, lançer ve yer kontrol bileşenlerinden oluşuyor.

DÖNER KANATLI

“Dağ başındaki gözlem kulesi” ve “atmaca” anlamlarına gelen KARGU ise döner kanatlı kamikaze sınıfında bulunuyor. KARGU, yapısal farkının dışında operasyonel anlamda ALPAGU ile benzer görevleri yerine getiriyor. Menzili ve hazırlık süresi ALPAGU’yla aynı olan KARGU, bin metre azami irtifaya 72 km hıza çıkabiliyor. KARGU, 6,3 kiloağırlığa sahip bulunuyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX