0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ekim 2018 Cuma 13:32:00 - Güncelleme:19 Ekim 2018 Cuma 13:39:00

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin'den 'futbolda şike kumpası davası' açıklaması

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 25'i tutuklu 108 sanığın yargılandığı davayla ilgili Fenerbahçe Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, "Fenerbahçe’nin haksız yere uğradığı mağduriyetin giderilmesi açısından çok çok önemli bir dava." dedi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinde  yapılan 7. duruşma haftasının son gününde Pekin, FB TV'ye açıklamalarda bulundu.
 
Fenerbahçe'nin hakkını sonuna kadar savunacaklarını söyleyen Fethi  Pekin, şunları kaydetti:
"Yine Çağlayan'dayız. Önceki 4 gün duruşmalar Silivri’de devam  etmişti. Kırmızı çizgimiz olduğunu sadece ben ifade etmiyorum. Başta Başkanımız  Sayın Ali Koç, tüm yönetimimiz, camiamız, bu dava sırasında savunmalarımızı  ellerinden geldiğince en üst seviyede yapan avukatlarımız da aynı görüşte.  Fenerbahçe'nin haksız yere uğradığı mağduriyetin giderilmesi açısından çok çok  önemli bir dava. Bir önceki duruşma haftasının son günü de ifade ettiğim gibi bu  dava kadar önemli, belki daha da önemli Yargıtay'da onanmasını beklediğimiz bir  karar var. O kararın bir an evvel çıkmasını istiyoruz, talep ediyoruz. Daha fazla  uzamadan sonuca varılmasını istiyoruz."
 
Yargıtay'dan çıkacak kararın da çok önemli olduğunu vurgulayan Pekin,  "Oradaki sonuç çok önemli. Bu davayı da kısmen de olsa etkileyebileceğini  düşünüyorum. Elimizi kuvvetlendirecektir. Yargıtay'dan 2,5 yılı aşkındır kararı  bekliyoruz. Kararın artık verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Son safhasına gelmiş  vaziyettedir. Beklentimiz kararın bir an evvel çıkmasıdır." değerlendirmesinde  bulundu.
 
Pekin, "Fenerbahçe, sütten çıkmış ak kaşık gibidir. Bu neticede bir süreçtir. Her iki davanın sonucunda da bu, kanunlar önünde de, mahkemeler önünde  de, yargısal olarak da aklanma sonucuyla bitecektir. Bundan kimsenin şüphesi  olmasın." ifadelerini kullandı.
 
Kulüp avukatı Naim Karakaya da kısa zamanda Yargıtay'ın beraat  kararlarını onamasını beklediğini vurgulayarak, "Sonuçta, geciken adalet adalet  değildir. Ne kadar gecikirse bu anlamda adaletsizlik hüküm sürer. Aynı cümleleri  bu dosya için de söylemek istiyoruz. Bu dosyaya da Şubat 2017'de başladık ve bu  hafta başından beri devam eden bir yargılama var. Bu yargılama aslında, bu konuda  açılmış davaların en gerisinde kalmıştır. 107 sanığın henüz sorgusu  yapılamamıştır. Lütfen bu dava bir an önce hızlandırılsın. Daha kısa aralıklarla  daha uzun duruşmalar yapılsın. Bu dava bir an önce bitsin." şeklinde görüş  belirtti.

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX