0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Kasım 2018 Pazartesi 19:58:00 - Güncelleme:19 Kasım 2018 Pazartesi 22:09:00

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri ile Kaşıkçı cinayetini görüştü

BM'den yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile BM Genel Sekreteri Guterres'in Kaşıkçı cinayetini görüştüğü belirtilerek, "Uluslararası soruşturma konusuna ilişkin resmi talep almadık." denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesini görüştü. 

BM Genel Merkezi'nde düzenlenen Medeniyetler İttifakı 8'inci Küresel Forumu'na katılan Çavuşoğlu, Guterres ile bir araya geldi. 

Görüşme basına kapalı gerçekleşti. 

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde görüşmeye ilişkin, ''Çavuşoğlu ve Guterres, Yemen, Suriye, Kıbrıs ve Cemal Kaşıkçı cinayetini görüştü. Uluslararası soruşturma konusuna ilişkin resmi bir talep almadık.'' değerlendirmesinde bulundu. 

Dujarric, uluslararası soruşturma için Genel Sekreterin yetkiye ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi. 

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX