0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Ağustos 2018 Çarşamba 13:24:00 - Güncelleme:29 Ağustos 2018 Çarşamba 13:26:00

Sadece burun ucu estetiği yaptırmak mümkün mü?

Eğer sadece burun ucunuzun görünümünden rahatsızsanız, sadece burun ucu estetiği yaptırmanız mümkün. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, burun ucu estetiği hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Burun estetiği operasyonları arasında en yaygın olarak talep edilen burun ucu estetiğidir. Birçok hasta burun ucunu kaldırmak ya da daraltmak için estetik cerrahiye başvurur. Çünkü bazı burun estetiği operasyonlarında sadece burun estetiğine yapılacak ufak bir müdahale burundaki estetik sorunu gidermeye yeterli olabilir.

Burun ucu estetiği uygulamaları

Eğer burun sırtında kemer, eğrilik ya da tümsek gibi bir problem yoksa ve burun ucuna yapılacak olan ufak bir müdahaleyle estetik görünüm düzeltilecekse uygulanır. Tipplasti yani halk arasında bilinen adıyla; burun ucu düşüklüğü, burun ucu sivriliği, burun ucu genişliği gibi estetik sorunları düzeltmek amacıyla yapılan operasyonlara denir.

Burun kemiğinde kemer, tümsek, eğrilik, genişlik vs. var ise burun ucu operasyonları istenen estetik görünümü kazandırmaya yetmez. Bu durumda burun kemiği, kıkırdak ve yumuşak dokuya da müdahale edilmesi gerekir. Kısacası kapalı ya da açık teknik ile tam bir rinoplasti operasyonu yapılmalıdır.

Burun ucu estetiği operasyonu kısa sürer. Operasyon genellikle lokal anestezi uygulanarak yapılır, genel anestezi uygulanmasına gerek olmaz. Yani operasyon sırasında sadece burun ucunuz lokal olarak uyuşturulur, tamamen uyumanız gerekmez.

Operasyondan sonra çok hafif bir şişlik oluşabilir, genellikle morluk oluşmaz. İyileşme süresi diğer burun estetiği prosedürlerine göre çok daha kısadır. Yeterli zamanı olmayan kişiler, işleri  kesintiye uğramadan rahatlıkla burun ucu estetiği olabilir. Çok kısa bir dinlenme sürecinin ardından hemen iyileşerek işlerine rahatlıkla devam edebilirler.

Ameliyatsız burun ucu estetiği mümkün

Günümüzde burun ucu estetiğinde ameliyatsız teknikler olan botoks ve dolgu enjeksiyonu uygulamaları da yaygın olarak kullanılmaktadır. Burun ucu küçültme hariç diğer estetik sorunların tedavisi sadece birkaç dakika içinde uygulanan enjeksiyon ile yapılabiliyor. Dolgu enjeksiyonu ile burun ucuna hacim kazandırılabiliyor. Botoks enjeksiyonuyla ise burun ucunun pozisyonu değiştirilebiliyor, kaldırılabiliyor, eğer asimetri varsa düzeltilebiliyor.

Kısacası estetik cerrahideki yeni gelişmeler her geçen gün size daha güzel, daha işlevsel ve daha doğal görünen bir buruna sahip olma imkanı sunmaya devam ediyor.

#GüncelÖztürk #BurunUcuEstetiği #AmeliyatsızBurunEstetiği

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX