0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Mayıs 2018 Cuma 16:24:00 - Güncelleme:11 Mayıs 2018 Cuma 16:26:00

Saç ekimi hakkında genel bilgiler

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları, saç ekimi hakkında temel olarak bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.

Saç ekimi ya da diğer adıyla saç nakli, dökülen saçların yerine sağlıklı bölgeden alınan köklerin yerleştirilmesi işlemidir. Saçı dökülen ve kelleşme sorunu olan kişiler için günümüz şartlarında kullanılan mükemmel bir tekniktir. Saç ekim ameliyatları steril ameliyathane ortamlarında geliştirilen yeni tekniklerle artık çok kolay ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir.

Saç ekimi yaptıracak kişiler öncelikle saç ayrıntılı bir bilgisayarlı saç muayenesinden geçmelidirler. Ekim yapılacak bölgedeki saçların yapısı ve sıklığı saç analiz cihazlarıyla incelenir. Daha sonra gereksinimi olan saç kökü sayısı belirlenir. Alınabilecek sağlıklı saç kökü miktarı belirlenir. Ardından saç ekim ameliyatına başlanır.

Saç ekiminin başarısını etkileyen faktörler

Saç ekimi ameliyatının sağlıklı sonuçlar vermesi için kişinin saç dökülme yoğunluğu, alınabilecek sağlık saç yoğunluğu, alınacak saçın kalınlığı, saç tipi ve saçın rengi ameliyatı etkileyen sonuçlar arasındadır. Güzel bir sonuç almak için bu kriterlerin hepsi bir arada değerlendirilmelidir.

İnce telli ve açık renkli saçlardansa kalın telli ve koyu renkli saçlardan daha başarılı ameliyat sonuçları alınır. Bunun dışında saçın dökülme seviyesi ve saçlı kısmın yoğunluğu da yine istenen sonuca daha çabuk ulaştıracak etmenler arasındadır.

Saç ekimi alanında uzman estetik cerrah ve saç ekimi uzmanları tarafından mutlaka ameliyathane ortamında gerçekleştirilmelidir. Kişiye özel olarak hazırlanan saç tasarımı ve yine kişi için en uygun saç ekimi tekniği seçimi ile oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

Saç ektirme ameliyatı günümüzde çok profesyonelce yapılmaktadır. Saç ekimi yapılacak alana başın arka ve yan kısımlarından alınan sağlıklı saç kökleri nakledilir. Operasyon sırasında sorunlu bölgeye lokal anestezi uygulanır ve böylece saç ekimi ameliyatı sırasında kişi ağrı ya da acı hissetmez. Ayrıca nakil işlemi bittikten sonra da herhangi bir ağrı kesici ilaç kullanımına gerek kalmaz. Saç ektirme ameliyatından 3 gün sonra saç yıkanabilir ve kişi gündelik yaşantısına rahatça dönebilir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX