0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Mayıs 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:03 Mayıs 2018 Perşembe 00:00:00

Maydanoz suyu hastalıkların sonu 

Çiğ ya da haşlanarak hazırlanan maydanoz suyu kalp sağlığını koruyor. Düzenli tüketildiğinde hücreleri yenileyerek meme, prostat ve cilt kanserine kalkan oluyor. 

Kalp sağlığını korumasından tutun böbreklerin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olmasına dek, maydanozun faydaları saymakla bitmezken son yıllarda daha bir popüler hale gelmeye başlayan suyunun da ondan geri kalır yanı yok. Maydanoz suyu, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor, özellikle kış aylarında grip, nezle gibi hastalıklardan koruyor. 

VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU

Sadece kış hastalıklarından korumakla kalmayan maydanoz suyunun düzenli ve ölçülü bir şekilde tüketilmesi durumunda meme, prostat ve cilt kanserleri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı da vücudu koruduğu biliniyor. Yeni ve sağlıklı hücrelerin oluşumunu destekliyor, vücudumuza giren serbest radikallerin, yani yabancı ve zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlıyor. İçindeki vitamin ve mineraller sayesinde kalp ve damar sağlığını da koruyor, kalp krizi, inme gibi ani gelişebilecek rahatsızlıkların yaşanma riskini azaltıyor.

SİNDİRİMİ DESTEKLER

Sindirim sistemini destekleyerek hazımsızlık gibi sorunlara çözüm oluyor. Ölçülü bir şekilde kullanıldığında böbreklerin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlıyor. İdrar yolu enfeksiyonlarının daha hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı oluyor, idrar söktürücü bir etkisi olduğu da biliniyor. Tıpkı böbrekler ve idrar yolları gibi karaciğerin de daha sağlıklı bir şekilde işlemesine destekleyerek temizlenmesinde önemli bir rol oynadığı söyleniyor. Maydanoz suyunun en bilinen faydaları arasında yağ yakmaya, dolayısıyla kilo vermeye yardımcı olması da bulunuyor. 

DEMİR EKSİKLİĞİNİ GİDERİR

Demir eksikliği yaşayanların da imdadına yetişen maydanoz suyu, bu sayede kansızlığın giderilmesine katkı sağlıyor. Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde cildin yabancı maddelerden arınmasına yardımcı oluyor. Bu özelliğiyle yaşlanma karşıtı bir etki oluşturmayı da ihmal etmiyor.  

KAYNATILMIŞ KÜR TARİFİ

Maydanoz suyunun en çok tüketilen ikinci bir haliyse kaynatılmış ya da haşlanmış halidir. Yine yarım demet maydanozu saplarıyla birlikte ayıklayarak güzelce temizliyor, yaklaşık 1.5 - 2 bardak suyla birlikte bir tencereye alıyorsunuz. Ardından ocağın altını açıyor ve bu şekilde yaklaşık 10 dakika haşlıyorsunuz. Ardından bir süzgeç yardımıyla maydanozları ayırıyor, ortaya çıkan açık sarı renkteki suyu, biraz ılımasını bekledikten sonra, dilerseniz içine taze sıkılmış limon suyu da ilave ederek içiyorsunuz. 

ÇiĞ KARIŞIM TARiFi 

Aslında birçok meyve ve sebze gibi maydanozdan da maksimum verimi alabilmek için onu çiğ olarak tüketmeniz en doğru seçeneklerden biridir. 

SAPLARINI DA KULLANIN

En klasik maydanoz suyu tarifiyle başlamak gerekirse; yarım demet maydanozu temizleyin ve saplarıyla birlikte bir blenderın içine atın ve yaklaşık 1 dakika kadar çalıştırın. Ardından üzerine bir su bardağı su ilave ederek yeniden blender'ı çalıştırın. Maydanoz sapları ve yaprakları ufacık kalıp da hazırladığınız su, yemyeşil ve hafif köpüklü bir hal aldığında hazır demektir. Hazırladığınız maydanoz suyunu hiç bekletmeden içebileceğiniz gibi bu suyu daha da lezzetli hale getirmek için içine limon suyu ilavesi de yapabilirsiniz. 

LİMON İLAVE EDİLMELİ

Hazırladığınız maydanoz suyunun içine taze sıkılmış yarım limonun suyunu ekleyerek tüketmek, sadece lezzetini artırmayacak aynı zamanda faydalarını da en az iki katına çıkaracaktır. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX