0530 708 54 54
0530 708 54 54
05 Aralık 2018 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:05 Aralık 2018 Çarşamba 08:00:00

Kahve ve balla cildi koruyun

Yulaf ezmesi, bal, nar ve kahveyle hazırlanan kürler sayesinde kışın cilt kurumasından korunmak mümkün. 

Ciltteki kuruluk, yağ bezlerinin yeterli sebum veya yağ üretememesinden kaynaklanıyor, nemin yitirilmesi ise cildin su ihtiyacının yeterince karşılanmamasından... Kışın özellikle rüzgar, soğuğun etkilerini artırıyor ve ciltten nemi aniden uzaklaştırarak, yüzeyinin aşırı derecede soğumasına neden oluyor. Dolayısıyla kışın cildin neminin korunması ve beslenmesi önem kazanıyor. Elbette soğuk havaların etkisi burada bitmiyor.

MATLAŞMA OLUR

Ciltte çatlama, kanama, tahribata bağlı esneklikte bozukluklar da meydana geliyor. Bu sorunlar daha çok soğuğa maruz kalan el, yüz ve dudaklarda kendini gösterebiliyor. Ayrıca kış aylarında soğuk ve rüzgarın olumsuz etkilerine bir de daha sıcak suyla yapılan banyoların etkisi de ekleniyor, sadece el ve yüz değil, tüm vücut kuruyup sertleşiyor. Saç ve tırnaklar kuruyor, matlaşıyor ve kırılganlığı artıyor. Bitkisel tedavi uzmanları cilt kuruluğuna karşı evde uygulanabilecek kürleri şöyle sıralıyor:  

PH DENGESİ SAĞLANIYOR

Bir miktar balı yüzünüze sürüp yarım saat beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bunu haftada iki kez uygulayabilirsiniz. Bu işlem cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.

Limon suyunu bir pamuk yardımıyla cildinize sürün ancak durulamayın. Çünkü limonun içinde bulunan doğal asitler cildinizin pH dengesini düzenliyor

Bir miktar yulaf ezmesini bal ile karıştırın. Karışımı 20 dakika yüzünüzde bekletin, ılık suyla durulayın ve nemlendirici uygulayın, kırmızı görünüm için ideal bir iyileştirici olarak kabul ediliyor

Yoğun el bakımı için gece yatmadan el kreminizi bolca uygulayın ve pamuklu bir eldiven giyin. Bu ellerinizdeki tahribatı ortadan kaldırdığı gibi çok güzel bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. 

Kızarıklık önleyen maske

Yulaf ezmesi maskesi soğuktan kıpkırmızı olan ciltler için ideal. Biraz yulaf ezmesini, yumurta sarısı ve bal ile karıştırın. Karışımı 20 dakika yüzünüzde bekletin, ılık suyla durulayın. Ardından hemen nemlendirici uygulayın.

Çatlayan dudaklara özel karışım

Bir tatlı kaşığı bal ile bir çay kaşığı Türk Kahvesi'ni karıştırın dudaklarınızı bu karışımla nazikçe ovalayın. Ilık suyla durulayın. Ardından dudak nemlendiricisi uygulayın.

SÜPER İÇECEK 

- Bir su bardağı nar suyu

- Bir su bardağı maça kökü tozu

- Bir tatlı kaşığı kenevir tohumu

- Bir tatlı kaşığı chia tohumu

- Bir çay kaşığı yeşil yulaf çimi

- Bir tatlı kaşığı kale bitkisi 

Bütün malzemeleri nar suyuna karıştırıp içtiğinizde cildi soğuk havanın etkilerine karşı koruyabilirsiniz. 

Sıcak suyla duş almayın

Düşük nem ve kirli hava olan kapalı ortamlardan uzak durun. Cildinizin soğuktan korunması ve nemini kaybetmemesi için eldiven, atkı, bere gibi dış ortamla direkt teması azaltan aksesuarlar kullanın.

Kaloriferli ortamlarda kalorifer üzerine mutlaka su bulunan kaplar koyarak ortamın neminin korunmasını sağlayın.

Soğuk havanın göz çevresindeki kırışıklıkları artırmaması için gözlük takarak bariyer oluşturmaya çalışın.

Çok sıcak suyla, aşırı yıkanmak cildi iyice kurutacağı için banyoda cildi kurutmayacak banyo köpüğü gibi ürünler tercih edin ve banyo sonrası vücut sütü veya nemlendirici kullanın, ayrıca kışın banyoda 20 dakikadan fazla durmayın. Yağlı cilde sahip kişiler; siz de kış aylarında mutlaka nemlendirici kullanın.

Her sabah yüzünüzü yıkadıktan sonra  nemlendirici sürün.

Haftada 1-2 kez, yüzü tahriş etmeyen ölü derilerin atılmasına da yardımcı peeling (soyucu) jeller kullanın. 

Bol bol su tüketin.

Önce sıcak, sonra soğuk suyla ciltte şok etkisi yaratın. Özellikle sabahları uykudan uyandıktan sonra el ve yüz yıkanırken sıcak su ile başlanıp, durulamada soğuk su kullanılabilir. 

 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX