0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Aralık 2018 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:17 Aralık 2018 Pazartesi 08:00:00

Fıçıotu cildi güzelleştirir

Özsuyu sayesinde cildi canlandırıp güzelleştiren 'fıçıotu', aynı zamanda siğilleri de kısa sürede yok ediyor.

Çok eski zamanlardan bu yana, özellikle cilt rahatsızlıklarının tedavisi için kullanıldığı bilinen fıçıotu, halk arasında 'üçüz çiçeği' olarak da adlandırılır. Yeşil gövdesi ve farklı yaprak tipiyle hemen diğer bitkilerden ayrılabilen fıçıotu, sarı renkte açan çiçekleriyle kolayca tanınabiliyor. Bu şifa deposu bitki için bitkisel tedavi uzmanları, özellikle soğuk kış günlerinde cildi koruyup, güzelleştirdiğini ve bunun yanı sıra kabızlığa da çare olduğunu söylüyor. 

ÇAY OLARAK TÜKETİLMEZ 

İçindeki zehirli sıvı yüzünden çay olarak kullanılmaması gereken bu bitkiyi, siğiller için genel olarak doğrudan özsuyu yani sütü siğil olan bölgeye sürülerek kullanılabilir. Ancak cilt üzerinde de kızarıklık, kaşıntı gibi sorunlara neden olabileceğinden, hassas ciltlere sahip olanların özellikle temkinli davranması gerekir. Bu yüzden en yaygın ve güvenilir kullanım şekli, bu bitkiden hazırlanan yağını kullanmaktadır.

KAŞINTI YAPABiLiR

Fıçıotu, cilt üzerinde dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Aksi takdirde ciltte kızarıklık, yanma ve kaşıntılara neden olabilir. Bu en güvenli yöntem olsa da yine de önce cildinizin küçük bir yerinde denemelisiniz. 24 saat gözlemleyip hiçbir yan etkisi olmadığından emin olduktan sonra kullanmalısınız. Eğer fıçıotunun özsuyu ya da sütü olarak bilinen kısımla cildiniz doğrudan temas eder ve kızarıklık, yanma, tahriş, kaşıntı gibi sorunlar oluşursa cildinizi sabunlu suyla temizlemelisiniz.

DİĞER FAYDALARI 

Cildi temizleyip mikroplardan arındırıyor.

Yaraların iyileşmesine yardımcı oluyor.

Kabızlığa iyi geldiği, hatta doğal bir müshil ilacı etkisi yarattığı biliniyor.

Eski zamanlardan bu yana çözümü zor olarak bilinen siğil sorununu çözüyor, iyileşme sürecini hızlandırıyor.

Böcek ısırığı, akrep sokması gibi durumlarda da yardımcı olabilir.

Yine ciltte oluşan mantar rahatsızlığının tedavisinde önemli etkiler gösteriyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX