0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Kasım 2018 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:29 Kasım 2018 Perşembe 08:00:00

Cilt hastalıklarına hercai menekşe

Deriotu ve egzama otu olarak da bilinen menekşe çiçeğiyle hazırlanan kür ve çay, egzama, sivilce ve çıbanlara çare oluyor.

Çok sık karşılaşılan bir cilt hastalığı olmasına rağmen ne yazık ki egzamanın kesin tedavisi bulunmamaktadır. Kalıtsal olabileceği gibi, harici nedenlere bağlı olarak da gelişebilir. Egzama her hastada aynı belirtileri göstermez. Burada esas tedavi, korunmadır. Kış aylarında soğuk hava ve nem oranının düşük olması egzama hastalığının da artmasının nedenleri arasındadır. 

DERİDE KABARCIKLAR OLUŞUR

Bunun yanı sıra su, sabun, deterjan, tozlu ortamlar ya da mesleklere özgü kullanılan kimyasal maddeler de egzama oluşmasında sorumlu diğer etkenlerdir. Egzama ilk etapta içi su dolu kabarcıklar olarak kendini gösterir. Daha sonra bu kabarcıkların yerini kepeklenme, kabuklar alır ve son aşamada ciltte kalınlaşma gözlenir. Bitkisel tedavi uzmanları egzamaya çare olarak 'hercai menekşe'yi gösteriyor. İçeriği; salisilik asit, metil salisilat, violin, rutin glikozidi, violaksantin, zeoksantin, flavoksantin, kalsium ve magnezyum tuzları, tanenler gibi maddelerden oluşmaktadır. 

UYKUSUZLUKTAN KURTARIR 

Egzama ve akne gibi çeşitli cilt problemleri iyileştirici özelliği vardır. Kanın temizlenmesine yardımcı olur. Çıbanları geçirmede faydalıdır. Saçlardaki kepek problemlerine karşı bu şifalı bitkinin suyu saçlara sürülürse faydalı olabilmektedir. Mikrop öldürücü etkisiyle de ezilerek yaraların üzerine sarılabilir. Astım, yüksek ateş, öksürük, grip, nezle gibi hastalıklara karşı da yarar sağlar. Akciğer hastalıklarına karşı, balgam ve idrar söktürücü olarak da kullanılabilir. Uykusuzluğa çare olur. 

SAÇI CANLANDIRIR

Bu şifalı bitkinin yağı kullanıldığında saçın parlamasını sağlar, canlılık kazandırır. Ayrıca menekşe yağı, badem yağı ve yumurta sarısıyla birlikte kullanıldığında saç dökülmesini önler. Kanı temizleyen bu bitki, aynı zamanda lapa olarak kullanılarak ciltteki kızarıklıklara sürülebilir, cilt yaralarını iyileştirir. Boğmaca ve uyuz hastalığı tedavisinde yararlıdır.

ÇAYINA BAL EKLEYİN

Ateş düşürmek için 100 gr. kuru yaprak bir litre suda kaynatılır, bir gün bekletilir. Ertesi gün 3 saatte 1 fincan olarak içilir. Öksürükte kullanmak için bir çay kaşığı bal da eklenebilir. Balgam söktürücü olarak 10 gr. taze bitkiden bir litre suda kaynatılıp yemek aralarında birer çay bardağı içilir. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX