0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Eylül 2018 Pazar 00:00:00 - Güncelleme:09 Eylül 2018 Pazar 00:00:00

Aslan kuyruğu kalbi korur

Guatr, yorgunluk ve baş ağrısına çare olarak kullanılan 'aslan kuyruğu otu'nun en önemli özelliği kalp hareketlerini düzenleyip, çarpıntıya engel olmasıdır. 

Ülkemizin her yerinde otlu ve sık yerlerde yetişme imkanı bulan aslan kuyruğu aslında birçoğumuzun yanından belki de tanımadan geçtiği şifalı bitkilerden birisidir. Özellikle kalp sağlığı üzerinde oldukça faydalı olan aslan kuyruğu kalp hareketlerini düzenler (yüksek kalp hızı, kalp aritmilerinin tedavisi, kalp çarpıntısı, koroner ve buhranlı yaş devresi bozuklukları), kalp yetmezliği, kan damarlarını genişletici özelliği vardır. 

Tümör gelişimini durdurur

Kalp sağlığı üzerindeki bu faydalarının yanında adet olamama, bronşiyal astım rahatsızlığında, mide ve bağırsak gazlarına karşı, guatr, aşırı zihni yorgunluk, baş ağrısı, rahim kanaması, sinir hastalıklarına karşı da faydalıdır. Aslan kuyruğu özellikle kalp ve karaciğer organlarını etkileyen bir bitkidir. Kalp yetmezliği tedavisinde, kalp ritminin düzenlenmesinde faydalıdır. İçerisinde bulunan ursolik asit sayesinde virüsleri öldürücü ve tümör gelişimini durdurucu özelliği vardır. Kadınlarda görülen adet gecikmelerinin ve üreme sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır. 

Gözlere iyi geliyor

Mide ve bağırsaklarda oluşan gazların giderilmesine yardımcı olur. Tohumlarının görme gücünü artırıcı özelliği vardır. Deride oluşan kızarıklık ve kaşıntıları giderici özelliği vardır. Ağız içi yaralarını giderir. Guatr hastaları için faydalıdır. Histeri, kasılmalar ve uykusuzluk gibi sinirsel hastalıkların tedavisinde kullanılır. 

Çayı nasıl yapılır? 

1 su bardağı sıcak suyun içerisinde yaklaşık olarak 2- 4 gram aslan kuyruğu bitkisinde ilave edin ve demlenmeye bırakın. Hazırladığınız bu çaydan günde 3 defa yemeklerden önce için. Çayı her zaman taze olarak hazırlayın. 

HAMİLELER KULLANMASıN

Aslan Kuyruğu bitkisinin gebeler için kullanımı uygun değildir. Kasılmalara sebep olacağından kullanımı tavsiye edilmemektedir. Emziren kadınlar üzerinde henüz yapılan bir araştırma yoktur. Bu sebeple emziren kadınlarında kullanmaktan kaçınması tavsiye edilir.

Ne zaman toplanır?

Aslan kuyruğu otu çiçek açma dönemi olan temmuz-ağustos aylarında toplanır. Gölgede, doğrudan güneşe maruz bırakılmadan kurutulur. Nemden uzak, serin  bir yerde saklanır.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX